Betændelse i uvulaen

Ululaen hænger ned i mundens bagside og er den sidste del af den bløde gane. Selv om funktionen af ​​denne bløde klap af huden ikke forstås fuldt ud, kan mulige funktioner omfatte hjælp til tale og produktion af spyt. Nogle mennesker kan opleve hævelse og betændelse i uvulaen, der kaldes uvulitis, som kan kræve medicinsk behandling. Betingelsen kan føre til komplikationer som snorking eller luftvejsobstruktion.

Årsager

En allergisk reaktion kan medføre uvular hævelse og betændelse. Disse symptomer kan også opstå, når en person indtager nonsteroidale antiinflammatoriske lægemidler, kokain eller marihuana, eller efter at han har fået sin tonsiller og adenoider fjernet.

Tegn og symptomer

Symptomer på en betændt uvula går generelt sammen med hævelse og betændelse i yderligere dele af mund og hals, såsom tonsiller og blød gane. Ugelerne kan markant stige i størrelse og kan endda hvile på bagsiden af ​​tungen. Farven til uvula kan forekomme en dybere, mørkere rød farve, når det bliver betændt. Folk med en betændt uvula har problemer med at tale tydeligt. Ugelerne kan svulme nok til at hindre luftvejen, hvilket gør vejrtrækning og sluge vanskeligt. En langstrakt uvula kan også forårsage snorken og føre til obstruktiv søvnapnø, ifølge Merck Manual for Health Care Professionals. En betændt uvula kan også forårsage ubehag eller smerte ved indtagelse og snakning.

Tester og eksamener

Læger kan udføre en kultur i halsen kan afgøre, om en bakteriel infektion forårsager betændelsen. En laboratorieundersøgelse af kulturen kan bestemme korrekt behandlingsforløb. At give din læge en komplet medicinsk historie hjælper hende med at bestemme årsagen til uvular ødem og betændelse.

Behandling

Behandling for en betændt uvula afhænger af årsagen til tilstanden. Hvis betændelsen begynder at blokere luftvejen, skal der træffes nødprocedurer for at holde luftvejen åben. En person med forhindringer i luftvejen skal søge øjeblikkelig lægehjælp for at forhindre alvorlige komplikationer. Lægen vil ordinere antibiotika, hvis inflammationen er fra en bakteriel infektion. Betændelse fra en virus kan forbedres med hvile, over-the-counter smertestillende medicin og drikke masser af væsker. At tage en antihistamin kan hjælpe med at reducere ødem forårsaget af en allergisk reaktion. Ophævelse af medicin eller medicin kan hjælpe med at reducere hævelsen, hvis de er årsag til tilstanden. Gråle med saltvand kan også midlertidigt berolige smerter forbundet med uvular inflammation.