Er der en forbindelse mellem kolesterol og halsbrand?

To almindelige bivirkninger delt af mennesker, der er overvægtige, er højt kolesterol og halsbrand, ifølge Lee University. Halsbrand, også kaldet gastroøsofageal reflukssygdom, eller GERD, opstår, når syre rygger op fra maven i din spiserør og forårsager en brændende fornemmelse i brystområdet. En diæt, der er høj i fedt og kalorier, falder også sammen med høje kolesteroltal. Derudover forøger mediciner til behandling af højt kolesterol ofte GERD eller forårsager ubehagelige symptomer på reflux.

Symptomer

Højt kolesterol kaldes den “stille morder”, fordi den ikke har nogen symptomer eller bivirkninger. De risikofaktorer, der er forbundet med forhøjet kolesterol øges over tid, og når du begynder at udvise symptomer på hjertesygdom, har du måske allerede udviklet tilstoppede arterier på grund af for meget kolesterol i blodbanen. Hvis du har en familiehistorie af højt kolesteroltal, har diabetes eller er overvægtige, kan din læge køre blodprøver for at kontrollere dine kolesterolniveauer.

Bivirkninger

Bivirkninger af GERD, eller halsbrand, er mere skarpe. Du vil føle den brændende fornemmelse i brystet, når du spiser bestemte fødevarer, ligger lige efter spisning eller er under stress. Du kan udvikle en fornemmelse af at have en klump i halsen eller har svært ved at sluge. Hvis brystsmerter bliver stivende og føles anderledes end dine normale halsbrændthed, bør du søge øjeblikkelig lægehjælp, fordi du måske har et hjerteanfald, ofte på grund af en blokeret arterie forårsaget af højt kolesteroltal.

Levevis

Øvelse og spise en sund kost er to livsstilsfaktorer, som kan bidrage til at sænke kolesteroltalet. Mens du måske har større risiko for at udvikle højt kolesterol, hvis du har familiehistorie af tilstanden, er inaktivitet og dårlige spisevaner faktorer, som du har kontrol med. Den samme dårlige kost, der forårsagede dit kolesteroltal til skyrocket, tilføjer overskydende pund, der lægger pres på din mave og skaber halsbrand symptomer, ifølge MayoClinic.com.

Behandlinger

Mens du ændrer din kost og stigende aktivitetsniveauer for at tabe sig, kan din læge foreslå kolesterolreducerende lægemidler eller kosttilskud for at hjælpe med at sænke dine tal. Selv om kosttilskud er tilgængelige over disken, bør du konsultere din læge, før du tager dem for at undgå interaktioner med andre lægemidler. Kolesterolreducerende kosttilskud kan dog føre til yderligere tegn på halsbrand. For eksempel kan blond psyllium, der tilsættes mange kosttilskud, føre til gas og oppustethed. Du kan også få gas, halsbrand og kvalme fra fiskeoliesupplement. Hvidløg, grøn te og hørfrø kan også føre til gas, der forårsager ubehagelige halsbrand symptomer. Gastrointestinale vanskeligheder er almindelige bivirkninger af foreskrevne lægemidler til behandling af højt kolesteroltal, men ifølge University of Maryland Medical Center afbrydes halsbrændingen efter en kort periode. Hvis bivirkningerne er overvældende, skal du tale med din læge om at prøve en anden type medicin.