Er der et ideelt forhold mellem midter og bryst?

Tand-til-krop ratio er et vigtigt tal, der bruges til at måle sundhed og fitness. Nærmere bestemt er det et mål for andelen af ​​taljenomkredsen til brystets omkreds. Dette forhold anvendes i forbindelse med talje-til-hofteforhold og kropsmasseindeks for at bestemme overordnet kropsform. Mens det ideelle er forskelligt for mænd og kvinder, opretholder det inden for det angivne område optimal sundhed og fitness.

Midje-til-Bryst Ratio Defineret

Din midje-til-bryst forhold er din talje omkreds divideret med din bryst omkreds. Svaret gives i form af et decimaltal. For eksempel har en person, der har en talje på 28 inches og en kiste på 34 inches, et forhold mellem midter og kiste på 0,82. For at bestemme dit talje-til-brystforhold, skal du tage et målebånd og måle din talje på det mindste punkt. Derefter måle brystet lige under dine arme og løbe målebåndet gennem armhulerne. Del omkredsen af ​​din talje ved omkredsen af ​​brystet for at få forholdet.

Sund fordeling

Dit forhold mellem midter og krop er meget mindre vigtigt for at bestemme dit helbred end dit talje-til-hofteforhold og BMI, hvilket er et mål for dit kropsfedt baseret på højde og vægt. Målet er at sikre, at din talje er under 35 tommer, hvis du er kvinder og 40 tommer, hvis du er mand, og at din BMI er mellem 18,5 og 25. Midjebrystforholdet i forbindelse med taljen- Til-hofteforhold, er en nyttig faktor til bestemmelse af form. Hvis forholdet mellem talje og bryst er mindre end talje-til-hofteforholdet, bærer kroppen størstedelen af ​​sin vægt opad. Dette har tendens til at føre til flere sundhedsmæssige problemer end en krop, der bærer størstedelen af ​​sin vægt på bunden. Hvis din talje er større end dit bryst eller hofter, kan dette også påvirke dit helbred negativt.

Ideel forhold

Det æstetisk ideelle forhold, mens det adskiller sig fra person til person, har en fælles tråd gennem historien. For kvinder er idealet generelt timeglasformen, hvor taljen er tynd, og talje-til-hofteforholdet og forholdet mellem talje og bryst er ens. For mænd er det ideelle generelt at have et lavere midje-til-bryst forhold end talje-til-hofteforholdet. Det betyder, at brystet er større end hofterne og taljen.

Ændring af forholdet

Med indsats kan du ændre din kropsform ved at udføre en række øvelser. Hvis vægttab er din største bekymring – hvis din talje er større end dine hofter eller bryst – kan du reducere dit kalorieindtag og lave en blanding af kardio- og styrketræning for at hjælpe med at hælde ned i taljen og tabe kropsfedt. For at ændre fordelingen af ​​din kropsvægt skal du udføre øvelser, der arbejder med de større muskler i det område du ønsker at gå i vægt – dit øvre eller nedre legeme – og udfør øvelser, der arbejder med de mindre muskler i det område, hvor du vil miste vægt.