Er det godt for dig?

Formen af ​​oksekød mave, tripe har en tyg tekstur, der kan tage nogle vænne sig til, men det har en mild smag, der fungerer godt i supper og gryder. Tripe tjener som en kilde til mineraler samt protein og vitaminer, som din krop er afhængig af for et godt helbred. Men tripe og andre organiske kød bør indtages sjældent – og i små portioner – på grund af deres kolesterolindhold noteres University of Michigan Cardiovascular Center.

Grundlæggende Ernæringsoplysninger

Tripe passer godt ind i en kalorie-kontrolleret kost – ved 80 kalorier til en 3-ounce del af simmered tripe, giver det kun 4 procent af kalorieindtaget i en 2.000-kalorie diæt. Hver servering af kogte tripe giver 10 gram protein, en kilde til aminosyrer, din krop har brug for at lave hormoner, enzymer og nyt væv. Tripe tilbyder også 3,4 gram fedt pr. Portion, med 1,2 gram bestående af mættede fedtsyrer. Forbruger fedt som en del af en afbalanceret kost understøtter din aktive livsstil, fordi den tjener som en energikilde, men mættede fedtstoffer øger skadeligt kolesterol – den type kolesterol, der sætter dig i fare for kardiovaskulær sygdom.

Væsentlige mineraler

Inklusive tripe i din kost hjælper dig med at forbruge mere selen. Dine celler er afhængige af selen for at kontrollere enzymaktivitet, og en kost rig på selen bekæmper celleskader i forbindelse med aldring og sygdom, samtidig med at de understøtter skjoldbruskkirtlen. Tripe tilbyder også gavnligt zink, et mineral, der er vigtigt for dannelse af blodpropper og immunfunktion. Som selen fremmer zink thyroidfunktionen. En 3-ounce servering af kogte tripe indeholder 1,45 milligram zink – 13 procent og 18 procent af de daglige zinkindtag for henholdsvis mænd og kvinder – og 10 mikrogram selen eller 18 procent af det anbefalede daglige indtag.

Fordelagtige B-12

Tripe tjener som en betydelig kilde til vitamin B-12 eller cobalamin. Vitamin B-12, sammen med andre B-vitaminer, hjælper din krop med at behandle homocystein, en potentielt giftig aminosyre. En ophobning af homocystein i din blodbanen fungerer som en risikofaktor for hjertesygdomme, så vitamin B-12s evne til at sænke homocysteinniveauet kan tilbyde kardiovaskulære fordele. En kost rig på vitamin B-12 bekæmper også perniciøs anæmi – en tilstand, der forårsager vægttab, træthed, hukommelsestab og humørsvingninger. En 3-ounce servering af kogte tripe tilbyder 0,61 mikrogram vitamin B-12 eller 25 procent af dit anbefalede daglige B-12 indtag.

Ulemper: Kolesterol

Begræns dit tripeindtag for at undgå at indtage for meget kolesterol. En 3-ounce servering af kogte tripe giver 133 milligram cholesterol – bare genert halvdelen af ​​den daglige grænse på 300 mg set til offentligheden, eller 67 procent af den daglige grænse for dem, der lider af hjertesygdomme eller højt kolesteroltal. Mens små mængder kolesterol understøtter dit helbred – det hjælper dig med at gøre D-vitamin samt kønshormoner – din krop kan selv lave kolesterol og behøver ikke kolesterol fra din kost. En diæt rig på kolesterol har potentialet til at forårsage forhøjet blodkolesterol, hvilket øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme.