Er det muligt at fjerne rynker uden kirurgi?

Tid og tyngdekraft tager deres vejafgift på ansigter, reducerer hudens elasticitet og får den til at rynke og sænke. Overdreven eksponering for sollys, rygning og andre miljømæssige farer forværrer rynkeprocessen. Mens ingenting kan fjerne rynker permanent, er der en række procedurer til rådighed for at skjule telltale linjer. Facelift kirurgi er den mest langvarige, men ikke-kirurgiske procedurer er effektive i kortere perioder. En hudlæge kan anbefale den bedste rynkefjernelsesprocedure for hver hudtype, problem og budget.

Frys dem med Botox

Botox, det kommercielle navn for botulinumtoksin type A eller B, er renset botulismtoksin, der sædvanligvis injiceres i muskler i panden, der forårsager lodrette rynker og vandrette pande rynker. Botox blokerer nervesignaler, slapper af de muskler og forhindrer dem i at blive kontraherende. Dette virker til at udjævne folderne mellem øjenbrynene. Mens administrering af Botox ikke er en kirurgisk procedure, bør det udføres af en hudlæge eller autoriseret professionel.

Fyld dem op

Andre injicerbare stoffer er blødtvævsfyldstoffer, der klumper op i læber, nasolabiale folder fra næse til mund og marionetlinier på hagen. Fyldstoffer, der producerer næsten umiddelbare resultater, bruger hyaluronsyregel eller endog selvdoneret fedt. En anden type stimulerer produktionen af ​​kollagen og tager længere tid at vise resultater. Disse fyldstoffer varer generelt fra seks måneder op til tre år. Ligesom Botox bør de administreres af uddannede fagfolk.

Genoplive dem med mikrodermabrasion

For større områder fjerner en procedure, der hedder microdermabrasion, et fint ydre lag af hud ved anvendelse af aluminiumoxidkrystaller, hvilket viser en klarere hud under. Denne proces exfolierer forsigtigt overfladelaget af huden ved hjælp af krystallerne for at binde huden og vakuumsugning for at fjerne de døde celler. Processen kan kræve flere behandlinger for at vise resultater. Microdermabrasion er ikke det samme som dermabrasion, hvilket er en mere invasiv kirurgisk procedure.

Skræl dem med kemikalier

En syre påført det ydre lag af huden fjerner epidermis, hvilket afslører den glattere hud nedenunder. En overfladisk skræl – ofte kaldet frokosttidens skræl – og et medium skræl, der exfolierer det ydre lag af huden, indeholder generelt glykolsyre. En dybere skræl består af trichloreddikesyre eller phenol og fjerner beskadigede hudceller fra det mellemliggende hudlag. Kemikalierne får huden til at skrælle i løbet af de næste par dage, og der ses ny frisk hud.

Beam dem med en laser

LASER er et akronym for lysforstærkning ved den stimulerede emission af stråling. Når den anvendes på ansigtshud, producerer en laser en intens stråle af stærkt lys, som fordamper hudceller, stimulerer dannelsen af ​​collagen og fremmer ny cellevækst. Den læge, der administrerer laseren, kan styre, hvor strålen fokuserer på målrettede områder, og hvor dybt det kommer ind i huden. Processen glatter ud fine linjer og rynker, blokerer brune pletter og flader overlæbe linjer. Efter proceduren skræler huden og nye rosa hudformer, der vil lysere til normal farve.