Er det normalt at krympe i højden, når du taber?

Den måde, hvorpå du taber, kan bidrage til utilsigtede og uønskede ændringer i fysisk udseende. Vægttab, der resulterer i formindskede sundheds- og fitnessniveauer, kan føre til nedsat højde.

Fungere

Fødevareindtag og energiproduktion måles i kalorier. Når mængden af ​​kalorier spist er mindre end mængden af ​​kalorier, der anvendes til energi, genereres den ekstra energi fra lagret kropsfedt. Dette resulterer i reduceret overskydende legemsvægt. For bedre sundhed med vægttab anbefaler Centers for Disease Control and Prevention et vægttab på ikke mere end 1 til 2 pund pr. Uge.

effekter

Vægttab på grund af en meget lavt kalorieindhold kost, produkter, der har en vanddrivende effekt eller højt proteinindhold, lavt kulhydrat mad planer kan forårsage et indledende vægttab på op til 10 pounds i de første to uger. Vægttab kan skyldes betydeligt vand og mineral tab, der påvirker knoglernes sundhed. Diæt med lavt indhold af D-vitamin og calcium kan forårsage osteopeni, en tilstand, hvor knoglerne bliver svage. Over tid kan osteopeni klæbe til alvorligt knogletab, hvilket kan nedsætte højden.

Faktorer

Din krop når højde op til 40 år. Derefter kan din højde falde med op til to inches mellem 50 og 80, siger AGS Foundation for Health and Aging. Sænker væsken mellem hvirvler, fordi din rygsøjle komprimeres og din torso krymper. Når dine knogler svækkes, begynder buerne i dine fødder at blive fladt, hvilket bidrager til fald i højden, siger Medline Plus. Mindsket knogletæthed som følge af aldring bidrager til posturale problemer, hvilket resulterer i en postural nedgang. Selvom disse faktorer forårsager højde falder på grund af aldring, kan de også forekomme som følge af knogler og mineraltab fra et usundt vægttab.

Forebyggelse / Solution

Udvikling af osteopeni øger også chancen for at udvikle osteoporose, en tilstand, hvor yderligere svækkelse af knogler gør dem skrøbelige og modtagelige for brud. Risikofaktorer omfatter at være kvinde, være tynd og forbrugende kostvaner med lavt indhold af D-vitamin og calcium. Ernæringsmæssige lidelser som anoreksi nervosa og rygning øger chancen for nedsat knogletæthed. Forebyggelse af knogletab er muligt med tilstrækkeligt indtag af fødevarer med D-vitamin og calcium, og opretholder en sund vægt og vægt træning. American Dietetic Association anbefaler et dagligt indtag på 1000 milligram calcium og 400 internationale enheder af D-vitamin.

Ekspertindsigt

Vægttab, der var utilsigtet, kombineret med yderligere problemer som fald i højden, kan være tegn på mere alvorlige sundhedsproblemer. Hvis dette sker, skal du læge.