Er for meget capsaicin dårlig for dig?

Størstedelen af ​​krydderiet fra hot peppers kommer fra en planteforbindelse kaldet capsaicin. Den mest oplagte indikator for capsaicin’s tilstedeværelse er den brændende, prikkende fornemmelse, det producerer på din hud eller tunge, når du rører eller spiser peberfrugter. Mens capsaicin er forbundet med en række sundhedsmæssige fordele, kan for meget forårsage irritation i fordøjelseskanalen.

New York University Langone Medical Center udtaler, at capsaicin generelt betragtes som sikkert at bruge i de mængder, der er almindelige i fødevarer. Videnskabelige studier med rød peber inkluderede ofte kosttilskud på ca. 2,5 gram hot peppers om dagen – mellem en ottende og en fjerdedel af en jalapeño peber. Cayenne kosttilskud, der indeholder capsaicin, taget som en medicinsk behandling, kan sikkert forbruges ved 0,5 til 1 gram doseringer tre gange om dagen, selvom de skal tages før måltider. Forskellige chili peber indeholder varierende niveauer af capsaicin, da nogle hot peppers er spicier end andre. Jo varmere peber, jo mere capsaicin har den. Mildere chili peber, som ancho chili eller milde jalapeños, vil have mindre capsaicin, men kan mere tolereres af dem, der ikke er vant til at forbruge krydrede fødevarer. Hotter peberfrugter omfatter thailandske fugle øje chili peber og habanero peber, almindelig i sydøstasiatiske og caribiske køkkener.

Spise capsaicin kan forårsage visse bivirkninger, herunder forstyrret mave og mavesmerter. I nogle tilfælde kan det også forårsage diarré, samt sved, skyllet hud, en løbende næse og tårer. Hvis du bruger regelmæssigt capsaicin, kan det føre til irritation i mave. Capsaicin producerer ofte følelser, der ligner mavesmerter, selv om der ikke er videnskabelige tegn på, at det medfører faktisk skade.

Fordi capsaicin forårsager irritation af slimhinden i fordøjelseskanalen, kan høje niveauer af capsaicin indtag føre til opkastning og kvalme, især hvis du ikke er vant til krydret mad eller har en capsaicinintolerance. På samme måde, hvis du lider af enten halsbrand eller sår, kan forbruge høje eller endda moderate niveauer af capsaicin øge sværhedsgraden af ​​symptomerne, men vil ikke forårsage enten halsbrand eller sår.

Opbygning af din tolerance for capsaicin kan betyde, at du oplever færre bivirkninger, når du spiser meget krydrede fødevarer. Hvis du ikke er vant til krydrede fødevarer overhovedet, start med kun mildt krydrede peberfrugter, som f.eks. Pasil chilies. Mild chili vil give en lille tingle og ofte en velkomstfrugt til en skål. Du kan også reducere varmen i chili peber ved at fjerne frø og vener – den hvide del på indersiden af ​​peberen – fordi disse dele indeholder den højeste koncentration af capsaicin. Sidste tempererer dit chiliindtag ved at kombinere det med naturligt søde eller sure fødevarer, f.eks. Ved at tilføje hot peppers til en mango salsa. Sukkeret fra mango og syren af ​​limejuice vil ændre smagen af ​​chili. Syrer øger den naturlige frugtbarhed og lysstyrke af chili, mens sukker hjælper myter ud af deres varme.

Hvor meget Capsaicin

Almindelige bivirkninger

Mulige fordøjelsessystem problemer

Forøgelse af Capsaicin i din kost