Er grøn squash lav glykæmisk?

Det glykæmiske indeks for grøn squash afhænger af den specifikke type squash. De to mest almindelige typer af grøn squash er grøn courgette og kabocha squash. Hver af disse typer har en anden GI-rang; grøn zucchini har en GI-score på 50, hvilket gør det til en lav-GI-mad. Kabocha squash, som andre med stærkt orange kød, har en GI score på 75, hvilket gør det til en mellemliggende GI-mad.

Det glykæmiske indeks (GI) er baseret på, hvor meget blodsukker stiger efter forbrug af en bestemt fødevare i forhold til stigningen i blodsukker efter at have forbrugt en kendt mængde glucose eller raffineret hvidt brød. High-GI fødevarer har en score på 75 eller derover. Intermediate-GI fødevarer har en score mellem 55 og 75. Lav-GI fødevarer har en score mindre end 55. GI er nyttig til måltidsplanlægning for diabetikere og mennesker, der ønsker at forhindre en ekstrem stigning og fald i blodsukker.

Grøn courgette er en lav-GI-mad betragtes også som en “fri” mad, fordi det ikke forårsager nogen mærkbar forhøjelse af blodsukker. Grøn courgette er en type sommer squash og er meget lav i kalorier og høj i fiber og vitamin A. En halv kop kogt courgette har 15 kalorier, mindre end 0,5 g fedt og mindre end 5 mg natrium. En kop kogte courgetter giver op til 20 procent af det anbefalede daglige tillæg for vitamin A og mangan og 10 procent af det anbefalede daglige tillæg for folat.

Kabocha squash er sødere end grøn courgette og har en GI score på 75, hvilket gør det til en mellemliggende GI mad. Kabocha squash er et udvalg af vinter squash med en mørkegrøn skind markeret med lysere grønne eller hvide striber og bump. På trods af den hårde tekstur er skallen af ​​en kabocha squash blød nok til at spise efter madlavning. En kop kogt, kogt vinter squash indeholder 115 kalorier, herunder 30g kulhydrat og 9g fiber. Vinter squash er høj i beta-caroten, hvilket giver næsten 20 procent af det anbefalede daglige tillæg i en en kop servering.

Den måde, hvorpå en mad fremstilles, kan ændre sin GI-score ved at gøre kulhydrater mere eller mindre tilgængelige til fordøjelsen. For eksempel har en mellemstort russet kartoffel, der er bagt med huden, en GI-score på 87, hvorimod en 1 kops servering af kartoffelmos har en GI-score på 97. Du kan også tage skridt til at planlægge måltider, der tegner sig for nogle mellemliggende til high- GI fødevarer. Tilføjelse af fedt til dit måltid vil nedsætte fordøjelsen og absorptionen, hvilket forårsager en langsommere stigning i blodsukker. Overvej at tilføje olie eller smør til grøn squash.

Fortolkning af GI-score

Grøn courgette

Kabocha Squash

Overvejelser