Er gyrokød sundt?

Gyroen er en traditionel græsk og mellemøstlig mad, der består af kød indpakket i pitabrød og serveret med løg, tomater og tzatziki sauce, der indeholder en blanding af yoghurt og ternet agurk. Gyrokød er oftest lam, selvom nogle restauranter også serverer gyroer med oksekød, kylling eller svinekød. Koger tilføjer undertiden fedt til gyrokød for at holde det fugtigt og saftigt, så det er ikke altid det sundeste måltid valg.

Det er typisk at finde omkring 4 oz. Af kød i en gyro. Den mængde gyro lamkød indeholder ca. 175 kalorier, 11,5 g fedt, 5 g mættet, 60 mg cholesterol, 265 mg natrium, 2 g kulhydrater, 0,5 g fiber, 0,5 g sukker og 16 g protein. I en normal kost på ca. 2.000 kalorier om dagen betyder det, at gyrokød vil give ca. 25 procent af det daglige mættede fedt, 20 procent af kolesterol, 10 procent af natrium og 30 procent af proteinet.

Grundlæggende gyrokød adskiller sig lidt i fedt og kalorieindhold, men det er også vigtigt at overveje de samlede næringsværdier i parabolen. Hvis kødet serveres med en generøs mængde olie og salt, vil fx kalorier, fedt, kolesterol og natriumindhold være højere.

U.S. Food and Drug Administration anbefaler at begrænse mængden af ​​mættet fedt, kolesterol og natrium, du spiser hver dag, fordi disse næringsstoffer er forbundet med tilstande, herunder hjertesygdomme og højt blodtryk. Der er ikke nok kalorier, fedt gram eller mængder af kolesterol og natrium i en enkelt portion gyrokød for at ødelægge enhver balanceret spiseplan. Mens gyrokød ikke indeholder nok gavnlige næringsstoffer til at blive strengt betragtet som “sund”, er det ikke en skadelig mad, når de nyder moderat og spises som en del af en varieret kost.

En måde at gøre gyrokød sundere og lette dets ernæringsprofil er at forberede det selv. For eksempel, i maj 2005 udgave af “Cooking Light” magasinet, anbefaler redaktionen at forberede gyros med ristet kød fra et stegt lammelampe, der har meget lidt tilsat salt og ikke tilsat fedt. Du kan også bruge stegt kylling, der naturligvis indeholder mindre fedt og kolesterol end rødt kød.

Hvis du har bekymringer om hvordan gyrokød kan passe ind i din kost, eller hvis du føler, at din overordnede spiseplan ikke rammer en sund balance, skal du tale med din læge eller en registreret diætist for personlig rådgivning.

Næringsfakta

ingredienser

Analyse

hjemmelavet

Overvejelser