Er kombucha te god til børn?

Den trendy drikkevare med en “flydende champignon” har lavet den amerikanske berømthedsrunde, ifølge Michele Berman, M.D., men den er blevet brugt i andre dele af verden i århundreder. Kombucha te, en fermenteret blanding af sukker, bakterier og gær, har mange ansete medicinske anvendelser og generelle sundhedsmæssige fordele. Hvis du altid er på udkig efter lækre måder at få mere ernæring ind i dine børn, har du måske forsøgt at tilføje kombucha te til deres daglige kost.

Champignon te

Det er ikke rigtig lavet af en svampe, men kombucha te starter med dyrkede kolonier af bakterier og gær, der ligner en bred, flad gummitær svamp. I kombucha brygningsarenaen er denne startkoloni kendt som “moderen”. Du tilføjer sukker og grøn eller sort te til moderen, og ca. en uge senere er det fermenterede resultat en klar, rav, lidt brusende væske med et stort antal organiske syrer. Det amerikanske kræftsamfund opregner ethylacetat, eddikesyre og Laktat – samt nogle B-vitaminer og alkohol. Du kan købe kombucha eller gøre det hjemme. Flere færdige mærker blander kombucha te, der siges at have en smag, der ligner eddike, med frugtsaft og andre smagsstoffer.

Påstået fordele

Historien om, hvordan en vinegary, selv angiveligt “funky smagning”, te blev populær i USA, er hovedsagelig baseret på sine formodede helbredende egenskaber frem for dens smag. Listen over rapporterede sundhedsydelser er lang. Den naturopatiske læge Janet McKenzie, ND, siger, at nogle af de positive virkninger, der tilskrives kombucha, omfatter forbedret hukommelse, reducerede symptomer og tegn på præmenstruelt syndrom, reumatisme, aldring, anoreksi, aids, cancer og hypertension og forbedrede T-celle-tæller, immunsystem og stofskifte. Dr. McKenzie tilføjer, at nogle af disse påståede forbedringer faktisk skyldes te, der bruges til gæring af kulturen, snarere end egenskaber hos “moderen” selv.

Scant Evidence

Dr. McKenzie siger videnskabeligt bevis for sundhedsanprisninger af kombucha te er begrænset. Dr. Michael Wald, direktør for Ernæringsmæssige Services ved Integreret Medicin & Ernæring, er enig i, at der er “ingen hård videnskab om fordelene ved Kombucha” og som følge heraf ikke ville gøre en stærk anbefaling til brug af nogen patient af enhver alder. MayoClinic.com rapporterer, at stort set alle kombucha’s fordele er baseret på personlige rapporter og laboratorie- og dyreforsøg og ikke “en enkelt menneskelig forsøg rapporteret i en større medicinsk journal.” Det amerikanske kræftsamfund tilføjer, at mens der ikke er offentliggjort menneskelige undersøgelser for at understøtte eventuelle kombucha te-sundhedsanprisninger, har der været uheldige rapporter om bivirkninger og endog døden forbundet med brugen.

Dokumenteret forsigtighed

Dødsfald, der menes at være forbundet med at drikke kombucha-te, er forårsaget af mælkesyreose, en abnorm stigning i syreindholdet i kropsvæsker. En del af grunden til kombuchas skælvede påstande er, at det ligesom nogle andre ernæringsmæssige medicinaler er teknisk klassificeret som et kosttilskud. Da det ikke betragtes som et mad eller stof, evalueres kombucha ikke rutinemæssigt af enten U.S. Department of Agriculture eller USA Food and Drug Administration. New York City børnelæge Dr. Anatoly Belilovsky siger, at kombucha te ikke har været godt studeret hos voksne eller børn, og på grund af sin hjemmelavede karakter, “dens sammensætning er ganske variabel.” Dr. Belilovsky tilføjer: “Som med andre organiske stoffer har der været rapporter om allergiske reaktioner, såvel som toksicitet over for lunger, lever og blodkoagulationsfaktorer.” Ernæringsekspert Michael Dr. Wald, en fortaler for den holistiske anvendelse af kombinerede terapier, herunder fødevarer, siger “et par studier tyder på, at denne komplekse forbindelse ikke bør tages af dem, der samtidig tager hormonbehandling.” En anden bekymring for kombucha ifølge Dr. McKenzie er dens store potentiale for kontaminering med patogene mikroorganismer som aspergillus og miltbrand. Da det er meget surt og hjemmelavet, kan kombucha te blive forurenet med uorganiske stoffer som bly, hvis det er lavet i beholdere af ikke-fødevareklasse.

De grundlæggende sikkerhedsspørgsmål, som f.eks. Høje forureningsrisici, er årsag til, at sundhedseksperter stopper med at anbefale kombucha te, især til børn. Dr. McKenzie siger for eksempel: “På grund af risikoen for forurening, dens sure natur, dens koffein og alkoholindhold spørger jeg visdom om at give kombucha til børn. Hvis immunforsvar eller B-vitamintilskud er målene, er der sikrere Måder at nå dem på. ” En anden integrativ medicin specialist er enig: Joan Boccino, MS, L.Ac., siger, at kombucha te generelt ikke er bedst for børn, især de yngre end 7. Hun forklarer: “Et barns fordøjelsessystem er umoden og syrer, sukkerarter, koffein , Alkoholer og bakterier, der findes i de forskellige bryggerier, kan være for meget for, at den unge tarm håndterer. Ofte er også kombucha brygget med honning, som ikke bør gives til babyer under 1 år på grund af botulismens risiko.

Kids og Kombucha