Er mælkebøtte rod god for leveren?

Disse irriterende mælkebøtter på din forside græsplæne kan forårsage arbejdstid, når du skal grave dem ud af dit græs, men du kan måske være overrasket over at finde ud af, at disse lyse gule ukrudt er højt respekteret som medicinske urter med en bred vifte af anvendelser . Hvis du har problemer med leveren eller galdeblæren, kan du lære at forberede mælkebøtterødder som en levertonic. Inden du bruger nogen ukendt urt, skal du kontakte din læge.

Mælkebøtte

Mælkebøtte er en af ​​de bittere urter, hvis helbredende egenskaber dækker en række sundhedsmæssige problemer. De er rige på vitaminer og mineraler. Alle dele af planten bruges medicinligt af plantelæger over hele verden. Bladene er spiselige og kan tilsættes til salater, kogte som alle andre grøngrønne grøntsager og bruges i nogle kaffeerstatninger. Blomsterne bruges til at tilføje en særlig smag til nogle vine. Både indianere og kinesere har brugt mælkebøtte i århundreder til kulinariske og medicinske behandlinger.

Traditionelle anvendelser

Forskellige dele af mælkebøtte blev traditionelt brugt af indianere til behandling af nyresygdom, halsbrand, maveproblemer, hævelse, leverlidelser og visse hudsygdomme. Kineserne brugte denne alsidige plante til appendicitis, brystbetændelse, fordøjelsesproblemer og tilskynde mælkeflow hos ammende mødre.

Nuværende anvendelser

Mælkebøns rødder brygges ofte ind i en medicinsk urtete for at stimulere appetitten som fordøjelseshjælp og for at forbedre funktionen af ​​lever og galdeblære. Bladene brygges også ind i en urte te og bruges almindeligvis som et diuretikum til at øge mængden af ​​urin, stimulere udskillelse og trække overskydende væsker ud af edematøst væv. Det menes at være særlig nyttigt at reducere hævelse omkring leddene på grund af gigt og leddegigt.

Lever

Mælkebøtte hjælper med at afgifte leveren og fremme øget galdeproduktion, siger Andrew Chevallier i sin bog, “Encyclopedia of Herbal Medicine.” I folkemedicin i mange lande, er mælkebøtte brugt som en leveren tonic for at stimulere en træg eller overbelastet lever. Rødderne giver en mild afførende virkning og bruges til at forbedre fordøjelsen og lindre mavesår som flatulens, forstoppelse og fylde. Derudover kan mælkebøtte rod lindre hovedpine og behandle hudsygdomme, koger og andre lidelser relateret til lever dysfunktion. Fordi mælkebøtte hjælper med at rense leveren og galdeblæren, menes at være vigtig for fjernelse af toksiner deponeret i leveren fra farmaceutiske lægemidler. Der er en indikation på, at roden af ​​planten kan øge produktionen af ​​naturlige, sunde bakterier i mave-tarmkanalen, ifølge University of Maryland Medical Center.

Den anbefalede dosis for tørret rod er 2 gram til 8 gram tre gange dagligt, ifølge NYU Langone Medical Center. Tilsæt 1/2 kop friske blade til salater, eller spis mælkebøtteblade kogte som grøntsager. Mælkebøtte anses for at være sikker, når den anvendes i overensstemmelse med anvisningerne. Kontakt din læge inden du begynder behandling med mælkebøtte for at sikre, at det er den rigtige urt til din tilstand.

Dosis og sikkerhed