Hoveddele af den nedre hjerne

Delene af den nederste hjerne er kollektivt omtalt som hjernestammen, som er den mest primitive del af hjernen. Hjernestammen tjener som en “motorvej”, der forbinder den øvre hjerne og cerebellum til rygmarven og gennem rygmarven og perifere nerver til resten af ​​kroppen. Den nederste hjerne er ansvarlig for en række funktioner, især processer, der er afgørende for overlevelse.

Funktioner

Hjernestammen består af tre forskellige dele: midterbenet, ponerne og medulla. Medulla er direkte over rygmarven. Ponsen er på den forreste overflade af hjernestammen. Typisk er ponserne opdelt i to regioner: dorsal og ventral. Midbrainen er den mindste del af hjernestammen og er over og lidt bag ponerne. Der er flere vigtige og forskellige regioner i midternavnet kaldet “kerner. & Rdquo.”

Fungere

Hver del af den nedre hjerne har specifikke funktioner, hvoraf mange er vigtige i overlevelse. Midbrainen indeholder komponenter i det visuelle og det auditive system, hvor flere af sine regioner er afsat til kontrol af øjenbevægelse. Pons er afgørende for at regulere søvn, vejrtrækning, smag, bevægelse og hørelse. Medulla indeholder flere centre med ansvar for vitale autonome funktioner som blodtryk og åndedrætsregulering.

Betydning

Mange bemærkelsesværdige regioner i delene af den nederste hjerne gør væsentlige forbindelser med andre dele af hjernen. For eksempel er substantia nigra en kerne i midterbenet, der giver vigtig input til de basale ganglier til styring af frivillige bevægelser. Den ventrale region af pons relæer bevægelse og sensation information fra cerebral cortex til cerebellum. Endelig består neuronelle cellegrupper i medulla af relæveje involveret i opretholdelse af balance, hørelse, smag og kontrol af muskler i ansigt og nakke.

Skader på den nedre hjerne

Hvis hjernestammen er beskadiget, kompromitterer dette motorvejen mellem hjernen og kroppen. Skader på hjernestammen kan hæmme sensoriske oplysninger fra at nå hjernen, Eric Kandel, James Schwartz og Thomas Jessell skrive i bogen “Neurovidenskabens principper”. Hvis du for eksempel lægger hånden på en varm pande, kan smertesignalerne måske ikke nå din hjerne, og din hånd kan fortsætte med at brænde. Skader på hjernestammen kan også forstyrre motorkommandoer, som hjernen sender til kroppen. Som i ovenstående tilfælde, hvis din hånd var på en brændende varm pande, kunne hjernens signal til at fjerne din hånd blive sænket eller hæmmet. Lavere hjerneskade kan også forringe bevidsthed, åndedræt og hjertefunktion.

Overvejelser

Hjernestammen er den ældste del af den menneskelige hjerne, og den ligner hjernen hos de fleste reptiler, som udviklede sig for millioner af år siden, da de første reptiler forlod havet for land. Derfor er den lavere hjerne og cerebellum undertiden omtalt som den reptilske hjerne.