Hvordan du løsner dine hofter mens du danser

Trænede dansere overvejer fleksible hofter et aktiv. Større bevægelsesområde i hoftebøsningerne resulterer i lettere, mere fri bevægelse i hele midsektionen. Hvis du træner i en bestemt dansestil, som salsa, jazz eller mavedans, kan du forstå det grundlæggende fodarbejde, men kæmper for at opnå den afslappede sving i dine hofter. Hvis du nyder social dans, men føler, at din hoftebevægelse er begrænset på dansegulvet, tag din cue fra professionelle dansere og fitnesseksperter og lær at løsne dine hofter.

Stret dine hoftefleksorer rutinemæssigt. Grundlæggende strækninger kan øge fleksibiliteten og bevægelsesområdet i dine hofteled. Opvarm dine hoftefleksorer med dynamiske strækninger som side-til-side lunges og walking lunges, der rejser over rummet. Når dine muskler og led er varme, ligg på ryggen med dine ben forlænget foran dig på gulvet og træk forsigtigt et ben ad gangen ind i brystet.

Stå med dine fødder ikke tættere end skulderbredden fra hinanden, når du danser for at give dine hofter maksimal bevægelsesfrihed. Når du overfører din vægt mellem dine fødder, skal dine hofter følge naturligt. Undgå bevidst at bevæge dine hofter, men lad dine hofter svinge løst som følge af dit skift i vægt fra den ene fod til den anden.

Bøj knæene lidt, når du danser for at muliggøre et glattere, løstere skifte af hofterne fra side til side eller fra forsiden til bagsiden. Ved at holde knæene “bløde” øges dit hofteområde, hvilket resulterer i mere flydende hoftebevægelser.

Slap af lårmusklerne og lad bunden falde lidt mellem knæene. Som dine hofter svinger i forskellige retninger, frigør du spændinger fra din talje nedad, mens du går i indgreb i musklerne på ryggen og holder din hage ophævet.

Reagere på musikens rytme. Fokuser på musikken og lad tempoet lede dine fødder og hofter. Slap af og bevæge sig til tempoet for at undgå rystende, alt for bevidste bevægelser.