Hvordan du øger protein niveauer i dit blod

Der er to hovedtyper af protein i dit blod – albumin og globulin. Størstedelen af ​​blodserumprotein er albumin, fremstillet af din lever og bruges til helbredelse, vævstilvækst og for at forhindre blod i at lække ud af dine blodkar. Der er tre typer globulin, nogle lavet af immunsystemet, andre i leveren. Globuliner hjælper med at bekæmpe infektion og bære mineraler, såsom jern, gennem hele kroppen. Du kan have lave blodserumniveauer, hvis din diæt er lav i protein, eller hvis du har lever- eller nyresygdom. Andre årsager til lavt blods serum omfatter hormon ubalancer, alvorlige hudforbrændinger og dehydrering.

Bestem årsagen til dit lave blodproteiniveau. Din behandling afhænger af årsagen. Ofte skal en underliggende sygdom eller sundhedsproblem løses, før dit blodserumproteiniveau stiger. Alvorlige forbrændinger, hudtab og dehydrering medfører lave proteinniveauer. Niveauer stiger naturligvis som kroppen helbreder, forudsat at du spiser en kost, der indeholder komplette proteiner – især animalske proteiner, der indeholder alle 22 aminosyrer – byggestenene af protein. Ifølge MSN Today “Animal protein har hele profilen af ​​alle aminosyrerne. Oksekød, kylling, kalvekød, lam, port, fisk, æg, er alle komplette proteiner. Æg er det mest ideelle protein – og den standard, som andre måles på Vedrørende “brugbarhed” af kroppen. ”

Begræns alkoholforbrug. Da lavt blodprotein kan være forårsaget af leverskade, kan ændring af dine diæt og livsstilsvalg for at hjælpe med at helbrede din lever øge blodserumproteinet. Ifølge Douglas R. LaBrecque, M.D., fra University of Iowa Hospitals and Clinics, er din lever det eneste organ i din krop, der er i stand til at regenerere og erstatte skadede celler fuldstændigt med nye, forudsat at skaden ikke er for omfattende. Fjern alkohol, som er en gift, siger LaBrecque og acetaminophen – den aktive ingrediens i mange over-the-counter medicin. Hvis din lever kan helbrede sig selv, skal dit blodserumproteiniveau vende tilbage til det normale.

Test din skjoldbruskkirtlen. Lavt niveau af skjoldbruskkirtlenhormon, også kendt som hypothyroidisme og lave niveauer af anabolske hormoner som DHEA – forstadiet til testosteron og væksthormoner forårsager lave niveauer af albumin. Hvis du har hypothyroidisme, kan du have brug for hormonudskiftningsterapi for at balancere hormonniveauerne, før du får en ændring i blodserumproteiniveauerne.