Hvordan man får stærkere tænder og tandkød

Tandforfald og tyggegummi forekommer hos både børn og voksne. Men når du holder dine tænder og tandkød sunde og stærke, er disse problemer forebyggelige. Fire komponenter er afgørende for din plan for stærke tænder og sunde tandkød: En sund kost, god mundhygiejne, brug af fluorider og regelmæssig professionel rengøring. Dette vil ikke kun hjælpe med at beskytte dig mod oral sygdom, men det kan også hjælpe dig med at holde tænderne i livet.

Sund kost

Korrekt ernæring er afgørende for udvikling af tænder og tandkød for at sikre, at de er resistente over for tandbarken og tandkødssygdomme. Det er vigtigt, at gravide og småbørn spiser en diæt rig på vitaminerne A, C og D, calcium og fosfor samt protein. Det betyder, at du drikker masser af fedmælk og spiser mad som kød, fisk, fjerkræ, grøntsager, frugt og oste. God ernæring er fortsat vigtig for at opretholde sunde tænder og tandkød hos voksne. Det er også vigtigt at undgå sukkerholdige slik. Bakterier i munden bruger sukker til at skabe syrer, der opløser tandemaljen og forårsager tyggesygdom. Carbohydrater i moderation hjælper imidlertid med at opretholde sunde, stærke tænder og tandkød som led i en afbalanceret kost.

Anvendelse af fluor

Fluor, som let absorberes i tandemaljen, styrker dine tænder, hvilket gør dem mere modstandsdygtige over for nedbrydningsfremkaldende syrer. Fluorid kan også reparere tidligt stadiumsforfald ved at fremme remineralisering af tandemalje. Mange samfund tilføjer sikre mængder fluor til deres vandforsyninger som en effektiv metode til at reducere hulrum. American Academy of Pediatric Dentistry anbefaler, at man drikker fluideret ledningsvand og brugen af ​​aktuelle fluorprodukter, såsom tandpastaer, geler og skylninger. Fluortilskud er ofte ordineret til børn, når fluoriseret vand ikke er tilgængeligt, og der opfordres til fluor-behandlinger på kontoret.

Børstning og flossing

Bakterier udgør hele tiden en klæbrig film af plaque på tænderne og omkring tandkødene. Når det ikke rengøres regelmæssigt, fjerner syrer fra bakteriel plaque calcium fra tænderne, svækker emaljen og efterhånden fører til hulrum. Syrerne kan også forårsage betændelse i tandkødene. Den bedste beskyttelse mod denne trussel er at grundigt børste dine tænder to gange om dagen med antimikrobiel tandpasta, der indeholder fluor. Ved hjælp af tandtråd eller tandplejemidler rengøres en gang dagligt mellem dine tænder, hvor tandbørsten ikke kan nå. Derudover kan du bruge en anti-mikrobiel mundskylning for at reducere mængden af ​​bakterier og plak i munden.

Professionel Tandrensning

Hvis der forlades for at akkumulere, hærder bakterieplakket til tartar. Tartar fælder bakterier rundt omkring og under tarmkirtlen, der forårsager betændelse i tyggegummivævet, samt tab af knoglen omkring tænderne. Fordi hårde aflejringer ikke kan fjernes ved tandbørstning, er der behov for regelmæssig professionel rengøring for at forhindre tyggegummi. Din tandlæge eller hygiejner fjerner tandsten med specielle instrumenter, så polerer tænderne for at glatte tandoverfladen og fjerne pletter. For at opretholde stærke, sunde tandkød, anbefaler de fleste tandlæger, at du har renset tænderne mindst to gange om året.