Hvordan man fortæller om vitaminer arbejder

Vitaminer er ikke magiske piller, der vil vise resultater umiddelbart efter du begynder at tage dem. Faktisk er resultaterne ofte subtile og langsomme at komme forbi, så mange undlader at genkende, at de bliver bedre. At være opmærksom på ændringer i din krop vil hjælpe dig med at forstå, om de vitaminer, du tager, arbejder, eller om du har brug for at justere dosen eller skifte til et andet mærke eller en kombination.

Lav en liste over eventuelle symptomer du har. Disse kan omfatte mangel på energi, tør hud, hyppige forkølelser eller svagt hår og negle. Du kan bruge en journal til at holde styr på, hvilke symptomer du oplever, når du begynder at tage dine vitaminer og notere, hvor alvorlige symptomerne er, om de ændrer sig i intensitet eller forbliver stabile, og hvis der opstår nye. Når du begynder at tage vitaminer, bemærk eventuelle forbedringer eller ændringer, du oplever.

Bemærk følelsesmæssige og humørsvingninger også. For eksempel, ifølge hjemmesiden for “Psychology Today” magasinet, er B-vitaminer afgørende for at bekæmpe depression og opretholde et godt humør. De synes også at hjælpe med at afværge andre psykiske problemer. B-vitaminerne påvirker også energiniveauet, hvis du mærker en betydelig forskel efter at have taget vitaminerne i et par uger, vil du vide, at de arbejder.

Få dit blod testet for jern og vitamin mangler. Din læge kan anbefale en række prøver eller estimere mangler baseret på dine symptomer. Når du begynder at tage dine vitaminer til det pågældende problem, skal du bemærke de ændringer, der opstår. Har en anden test foretaget fire til seks måneder senere for at kontrollere, at dine tal er op, og at manglen er væk.

Se efter eksterne ændringer. Hvis du har forsøgt at fikse sprødt hår eller svage negle ved hjælp af kosmetiske og skønhedshjælpemidler, men ikke har haft held, kan årsagen til problemet være en vitaminmangel. Hvis dit hår bliver blødere og skinnere, og dine negle stopper med at bryde regelmæssigt, kan dette være en god indikation på, at din krop nu får nok vitaminer til at holde din krop i gang – og se – det bedste.