Hvordan man genopretter glans til beskadiget, kruset hår

De ting, vi gør med vores hår regelmæssigt for at forbedre, hvordan det ser ud, kan faktisk forårsage skade og gøre håret tilbøjeligt til at blive frizz. Hårfarve, strygejern og krøllejern, slagtørrere, perms, kemiske glattejern og hyppig brug af hård shampoo er alle skyldige, ifølge Salon Web. Andre årsager omfatter en diæt, der mangler protein og essentielle fedtsyrer, solbeskyttelse, chloreret vand og tør luft.

Spring dagligt shampooing over. I stedet vælger du at vaske dit hår hver anden dag med en mild shampoo. En kold skylning vil medføre, at naglen lyver flattere og gør håret mere skinnende, siger New York City-stylisten David Evangelista.

Tilstand dit hår efter hver shampoo. Brug en balsam, der er rig på protein, som hjælper med at udfylde beskadigede områder på håret og reducere frizz, fortæller “Fitness” magazine. Conditioner reducerer også friktion under styling og beskytter håret mod skader.

Brug en brændekamme til at fjerne det våde hår. Brug aldrig en børste på vådt eller fugtigt hår, siger Salon Web. Håret er mere skrøbeligt og tilbøjeligt til at skade, når det er vådt.

Luft-tørre dit hår. Hår er stærkere, når det er tilbage at tørre naturligt, siger celebrity stylist Ken Paves. Når der anvendes hård slag tørretumbler på håret, forårsager det at kutiklen åbnes, hvilket gør håret til at være skørt og mindre skinnende.

Påfør en termisk beskytter til fugtigt hår, før du bruger opvarmede stylingværktøjer. En varmebeskyttelseslotion belægter håret og beskytter det mod varme og reducerer skade.

Bør dit hår forsigtigt med det rigtige værktøj. Vælg en børste lavet af naturlige børstehår, rådgiver Gretchen Monahan, ejer af Grettacole-kæden af ​​saloner i Boston. For fint hår er en tætsluttet børstehud børstet bedst. En børste med blandet plast og gyllebørster fungerer bedre for mellemt og tykt hår.

Braid dit hår i stedet for at sætte det i en stram hestehale. Ponytails forårsager brud og trækkraft alopeci, en tilstand, der resulterer i hårtab, advarer “Fitness” magazine. Hvis du skal bære en hestehale, skal du lukse den løst.

Beskyt dit hår. Når du er ude i solen, skal du have en hat eller bruge en UV-beskytter for at undgå splittede ender, falmet farve og sløvhed. Før du svømmer i en chloreret pool eller i havet, våd dit hår og mæt det med et balsam, der afviser både salt og vand, anbefaler “Fitness” magazine.