Hvordan man giver en motiverende tale til teenagere

Teenageårene kan være ret udfordrende, da unge slipper deres barndomme og omfavner den voksne verden. Uanset om du vil motivere dem til at træffe gode valg, gå i retning af en bestemt karriere eller komme i retning af deres mål, kan et velforberedt tale give dem livslang vejledning. En vellykket motiverende tale til teenagere omfatter at kende publikum og målrette nogle få vigtige punkter og forstå, når det er tid til at stoppe med at tale.

Begræns emnet. Ungdom er ikke kendt for at have lange opmærksomhed spændinger. Du har kun en begrænset tid til at gøre en indflydelse, og derfor vil indsnævring af dit emne til det nøgle basics give dig grundlaget for at opbygge talen. For eksempel, hvis din tale er beregnet til at styre dem mod et bestemt universitet, beslutter du kun at tale om universitetets højdepunkter og ikke spild tid sammenligne det med andre universiteter i området.

Kend dit publikum. Er teenagere, der vil høre talen mest for de indre bybørn fra lavere økonomiske hjem, eller er de i forstæder med forældrekontrolbøger til deres rådighed? Støtter samfundet støtte til teenagere gennem programmer og hjælp, eller er de ansvarlige for at finde deres egne ressourcer? Forståelse af, hvem der vil være i dit publikum, giver dig mulighed for at dovetail talen til at komme hjem med disse bestemte børn. Derudover vil du være i stand til at videregive dokumentation, der indeholder lokale ressourcer, hjemmesider og andre oplysninger vedrørende det nøjagtige publikum.

Åben med et bang. En tale, der er designet til at få teenagere til at nå frem til succes, bør omfatte en kraftig åbning om en ung voksen, der er yderst succesfuld. Inklusive flere sådanne eksempler i din motiverende tale vil illustrere for publikum, at det kan gøres, og du har tillid til deres evne til at tage livet af hornene og lykkes. 30’erne og 40’erne synes meget langt væk til den gennemsnitlige teenager. Brug eksempler på mega-succeser under 23 år, så de kan relatere.

Indarbejde visuelle hjælpemidler. Publikummedlemmer, der primært er auditive elever, vil absorbere dine ord, mens de visuelle elever vil vedhæfte ordene til de visuelle signaler du giver. Overhead præsentationer arbejder, men du kan også klæde det op ved at inkludere et par venner for at udføre vigtige punkter på scenen. Få kreative til at holde teenagernes opmærksomhed.

Hold det kort. At gå tilbage til opmærksomheden på hormonfyldte og travle teenagere, og at afholde sig fra at trække talen ud er den bedste metode til at få dit punkt på tværs. Adresse et par nøglepunkter og stop derefter at tale. Tænk tilbage til dine teenageår og noget der blev sagt til dig, der har fast med dig til i dag. Var det en lang, udtalt samtale, eller er ordene du aldrig vil glemme kort og sødt? Motivere med omhyggeligt udvalgte ord, der ikke tager meget tid til at udtrykke.

Øvelse, praksis praksis. Hvis du stirrer på dine noter til hele talen, vil du miste teenagernes interesse. Øv dig, at talen bliver anden natur, så du kan bevare øjenkontakt i hele den aktuelle begivenhed.