Hvordan man griller amberjack fisk

Den røgfyldte, lokkende smag af grillet amberjack er en godbid for smagsløgene. Navnet “amberjack” refererer faktisk ikke til en enkeltartet fisk, men snarere tre separate: den mindre amberjack, større amberjack og banded rudderfish. Alle tre sorter har en lys, ren smag og tæt kød, der absorberer marinader og krydderier, hvilket gør dem til et perfekt valg for grillen.

Trim blodlinjen fra din amberjack, inden du griller. Blodlinjen er en mørk rød linje, der løber gennem kødet, og har en stærk smag, der kan være ubehagelig. Skyl hver filet grundigt under køligt vand og tør det tørre.

Drizzle lidt canolaolie i en lynlås plastpose. Drys i et par forskellige krydderier, såsom hvidløg og løgpulver, citronpeper eller seafood krydderier. Amberjack påbereder krydderier godt, så brug en let støv for at forhindre overvældende fiskens naturlige smag.

Placer fisken i posen, og tryk forsigtigt på posen for at fjerne overskydende luft før tætning. Vend posen over et par gange for at belægge begge sider af fisken, og marinér i køleskabet i 30 minutter.

Varm din grill til ca. 325 til 350 grader Fahrenheit. Skrub grillen med en børste, når den opvarmes, og tør med et papirhåndklæde dyppet i olie for at holde fisken stående.

Fjern fisken fra posen, og læg den på grillen. Lad fisken være uforstyrret i 5 minutter, eller indtil den udvikler en let skorpe og løfter let fra ristene. Drej fisken over og kog i yderligere 5 minutter på den anden side.

Test fisken for doneness før servering. Fisken skal være flakket og uigennemsigtig i farve, og registrerer 145 F i midten, når den testes med et kødtermometer.