Hvordan man hjælper børn med at udvikle observationsfærdigheder

Verden indeholder en overflod af seværdigheder at se, lugte, høre, smag og røre ved. Når du forsøger at oplyse dit barn om den store verden, der venter på efterforskning, skal du forberede hende på eventyret. Din ungdom bliver nødt til at udvikle ivrige observationsfærdigheder for at sætte hende i stand til at bemærke interessepunkter omkring hende. Processen med at lære at observere kan være en spændende at dele med dit barn.

Diskuter sanserne med dit barn for at hjælpe ham med at fokusere på de metoder, han bruger til at lære om verden omkring ham, rådgiver PBS Forældre website. Skriv hans øjne, som han bruger til at se tingene omkring ham. Navngiv sans for smag, som gør det muligt for din ungdom at smage mad og drikkevarer. Nævne hans ører, som gør det muligt for ham at høre lyde både højt og blødt. Bemærk hans næse, som lugter både behagelige og dumme dufte omkring ham. Angiv følelsesfølsomhed, hvor din ungdom kan mærke teksturerne af elementer både store og små.

Tal om processen med at bruge sanser til at indsamle information, kaldet “observation”. At nævne, at forskere bruger deres sanser til at observere, så som dit barn bruger sine sanser, fungerer hun som en videnskabsmand. Når din ungdom ser, hører, smager, lugter og rører verden, samler hun information, som kan hjælpe hende med at forstå, hvordan tingene fungerer, ifølge lærer og forfatter Catherine Valentino.

Demonstrere processen med at forberede dig til at observere noget. Ofte er det ideelt at rydde dit sind for at gøre det muligt for dig at fokusere på objektsobjektet, ifølge “Fremme af udendørs observationskompetencer”, udgivet af Foreningen for Fiskeri og Wildlife. Fortæl dit barn at sidde eller stå stille på ét sted i 10 til 20 minutter hjælper ofte med at aktivere effektiv observation.

Opmuntre din ungdom til at tage notater om observationer for at gøre det muligt for ham at huske vigtige detaljer. Giv dit barn en særlig notesbog og blyant til optagelse af observationer, og hjælpe ham med at skrive ned noter efter behov.

Foreslå, at dit barn skriver en historie eller en beskrivelse af observationer ved hjælp af de noter, hun har optaget, rådgiver School Family hjemmeside. For eksempel kan din unge skabe en fiktiv historie baseret på en tur rundt i blokken, skrevet ud fra fuglens synsvinkel, der flyver gennem kvarteret. Hun kunne beskrive alt, hvad fuglen ser, da det undrer sig over mennesker og deres modstrid. Dit barn kan også skrive en ikke-fiktiv konto af hendes observationer, hvis hun vælger det.