Hvordan man hjælper nogen med postpartum depression

Op til 80 procent af nye mødre oplever en mild form for depression, nogle gange kaldet baby blues, i et par dage efter fødslen af ​​et barn, ifølge hjemmesiden BabyCenter. Nogle gange kan baby blues dog blive en mere seriøs, langvarig version kaldet postpartum depression. Hvis nogen du kender viser tegn på sorg, irritabilitet, tilbagetrækning fra venner og familie, angst eller skyld i to uger eller mere, kan hun have depression efter fødslen.

Opmuntre den deprimerede nye mor til at søge rådgivning. Dette betyder normalt formelle sessioner med en uddannet terapeut, men nogle gange føler den deprimerede kvinde sig ikke godt om at søge terapi. I disse tilfælde foreslår et kvalificeret medlem af hendes tro, en støttegruppe, en peer counselor eller en mental sundhed hotline.

Hjælpe den nye mor med husholdningsarbejde som rengøring og madlavning. Det kan være overvældende at gøre disse ting og samtidig passe på en ny baby og kan bidrage til depression. Tilbyd at køre ærinder for hende eller sørge for børnepasning til den nye baby eller andre børn for at give hende tid til at slappe af, selvom det kun er 15 eller 20 minutter.

Prøv at få hende til at deltage i sociale, afslappende eller energiske aktiviteter. Tag hende til gymnastiksalen som din træningspartner eller send hende til et spa for en massage. Alt, der hjælper hendes lavere cortisol, stresshormonet, kan hjælpe med at bringe hende ud af hendes depression.

Giv den deprimerede mor næringsrige måltider. Hun kan være for deprimeret og overvældet til at lave mad til sig selv og kan afslutte at bestille eller afhente usundt fastfood hele tiden. Fordi sund kost giver de næringsstoffer, der er nødvendige for sund mental funktion, kan en usund kost gøre depression endnu værre. Læg hendes overbærenhed i junkfood ved at forberede måltider og snacks til den nye mor. Skær lidt frugt og del den med hende som en snack eller lav mad, der kan fryses til senere brug.

Glem ikke at passe på dig selv også. Hvis du er far til den nye baby, en bedsteforælder eller bare en god ven, vil du gøre mere for den nye mor ved at være sund og tilgængelig for at hjælpe hende ud, når det er nødvendigt. Hvis du er udmattet eller stresset, er du mindre tilbøjelige til at kunne give hende det, hun har brug for i løbet af denne tid.