Hvordan man kan gøre åreknuder forsvinde

Åreknuder optræder gennem huden som snoet og knuste fremspringende årer. Tilstanden opstår, når blodet ikke er i stand til at vende tilbage til hjertet og puljerne i benene og fødderne. Øget alder, graviditet og fedme er risikofaktorer forbundet med åreknuder. Tilstanden forbliver almindelig og ses mest sandsynligt hos kvinder, rapporterer MedlinePlus. Ofte lilla eller blå i farve er venerne sjældent smertefulde. Stadig, mange mennesker føler åreknuder er grimme, og behandlingen er baseret på kosmetiske årsager.

Brug kompressionsslange eller strømper. Strømpebukserne er generelt slidte hele dagen og kommer i en række forskellige stilarter og farver. Strømperne presser forsigtigt benene for at øge blodgennemstrømningen og cirkulationen. Undgå at bære høje hæle og vælge fladsåsatte sko. Brug ikke tætsluttende tøj rundt om taljen eller lysken, der afbryder cirkulationen, rådgiver MayoClinic.com.

Undgå at stå i lange perioder ved at tage pauser i løbet af dagen. MayoClinic.com foreslår skiftende stillinger hvert 30. minut. Løft dine fødder over dit hjerte, når du sover eller slapper af. Kryd ikke dine ben, når du sidder.

Tabe sig, hvis du er overvægtig, foreslår Johns Hopkins Medicine. Deltag i 30 minutter med moderat fysisk træning dagligt. Fysisk træning øger muskeltonen, som forbedrer blodcirkulationen.

Overvej ikke-invasive behandlinger som scleroterapi. Tillad en læge at injicere en saltopløsning i den forstørrede ven. Æven absorberer opløsningen, hærder og forsvinder derefter. Yderligere ikke-kirurgiske behandlinger omfatter laser- og radiofrekvensablation. Intensiv varme skiftes på spidsåsen via et fleksibelt rørkateter indsat i venen. Varmen får venen til at lukke og forsvinde, ifølge MedlinePlus.

Fjern den effektive vene, foreslår MayoClinic.com. Fremgangsmåden, der kaldes venestripning, involverer flere små indsnit lavet i benet for at fjerne venen. Blodcirkulationen er ikke reduceret, da vener dybere og større inden i benet er ansvarlige for de fleste blodgennemstrømninger, forklarer klinikken.