Hvordan man kan slippe af med solskoldning hurtigere

Der er ikke noget som en sikker solskoldning. Hver gang din hud ændrer farve på grund af udsættelse for sollys, er du i øget risiko for solforgiftning, første- og andengradsforbrændinger og hudkræft. Hvis du har brugt for meget tid ubeskyttet i solen, må du ikke se splinternes flush på huden i så længe som 24 timer. Desværre, hvis du har fået solbrændt, er der ingen hurtige rettelser – det vil tage flere dage for din hud at helbrede. Men du kan fremskynde processen med lidt.

Våd en ren klud eller vaskeklud i kølig – ikke iskold – vand, indtil kluden er fuldstændig mættet. Påfør kluden som en komprimering til de ramte områder af din krop.

Sug en gang om dagen i et badekar med køligt vand, helt neddykker de områder af din krop, der har været solbrændt.

Gnid en fugtighedscreme med aloe eller aloe gel til den solbrændte hud efter hvert bad eller brusebad eller hele dagen. Hold din hud fugtig og hydreret for at hjælpe den helbrede.

Dæk blærer, der dannes med kludbindinger, så du ikke kan plukke dem og forhindre dem i at bryde, når de gnider mod dit tøj. Brækk ikke blærer, der dannes, eller de kan blive smittede.

Tag et nonsteroidalt antiinflammatorisk lægemiddel (NSAID), som f.eks. Ibuprofen, til behandling af smerte og betændelse forårsaget af solskoldning.

Fortsæt med at anvende fugtighedscreme, hvis huden skræller.