Hvordan man lægger vægt, når din kæbe er sluttet lukket

Vægttab efter at bryde din kæbe er almindeligt. Operationen til at rette denne brud kræver ledning af kæben, og i cirka tre til seks uger efter operationen vil du have begrænset bevægelse af din mund og kæbe for at tillade helbredelse. Med reduceret tygevirkning kan spisning være svært, og dine måltider vil være sammensat af væsker eller pureede fødevarer. For at gå i vægt skal du spise små, hyppige, næringsdigtige måltider.

Bestem dine kaloriebehov

Det er nødvendigt at bestemme dine ernæringsbehov for at finde ud af kalorie- og proteinmål for vægtforøgelse. Kalorie krav er baseret på fysisk aktivitet, køn og alder. Den gennemsnitlige moderat aktive voksne kvinde skal forbruge ca. 2.000 kalorier om dagen, mens moderat aktive voksne mænd skal tilstræbe 2,400 til 2,600 daglige kalorier. For voksne mænd og kvinder over 31 år er Dietary Reference Intake 0,66 gram protein pr. Kg vægt dagligt. For at bestemme proteinbehov opdele du din vægt i pund med 2,2 kg. Dette tal multipliceres derefter med 0,66 for at finde dit daglige proteinmål. Hold styr på dit indtag. Spise mere end dine estimerede kalorie- og proteinbehov vil fremme vægtforøgelse.

Drik masser af væsker

Væskeindtag efter operation er afgørende for at sikre, at du får nok ernæring til at gå på vej. Prøv at drikke mindst seks til otte kopper væsker om dagen. Mens nogle af denne væske kan være vand, bør du også forbruge kalorieindhold væsker som kosttilskud, juice, yoghurt smoothies, mælk og milkshakes. Kogte korn såsom havregryn og hvedefløde kan også medtages, så længe de er i stand til at passere gennem et halm. Proteinpulver kan tilsættes til drikkevarer for et ekstra boost af protein.

Puree Foods for Tilføjet Næringsstoffer

Pureed fødevarer kan også indtages af en person med en kablet kæbe, så længe madene blenderes til en konsistens, der kan sippes gennem et halm. Blødt, fugtigt oksekød, kylling eller fisk kan purées med sovs eller bouillon. Mælke- eller ostebaserede supper med bløde grøntsager kan blandes. Kogte nudler eller ris kan blandes med sovs eller sovs. Modne frugter som bananer, ferskner og mango kan pureres og derefter spises alene eller i en smoothie. Steam gulerødder, kartofler og blomkål og kombinere dem med en ost sovs eller flydende smør for yderligere kalorier. Undgå mad med skind, skræl, knogler eller nødder.

Andre kostmæssige overvejelser

Forberedelse måltider tidligt og spise hver anden til tre timer vil hjælpe dig med målet om vægtøgning. Hvis du ikke kan spise nok med denne plan, mindsk tiden mellem måltiderne. Vær også forsigtig, når du smutter varme måltider. Kontrol af temperaturen på maden, før du spiser, kan forhindre dig i at opleve yderligere mundtlig ubehag. Et multivitamin er vigtigt at hjælpe med helbredelse. Tjek etiketten på dine kosttilskud, og hvis vitaminer og mineraler ikke tilsættes, skal du kontakte din læge om behovet for at tilføje et flydende multivitamin. Endelig bør mundhelsen overvejes i helingsprocessen. Skylning med saltvand efter hvert måltid vil vaske madrester fra tænderne og tandkødene væk.