Hvordan man laver en enhånds håndstand

Den enehånds håndstand er en styrke, agility og balance. Din krop er på hovedet lodret, som i en almindelig håndstand, men du har kun en hånd i kontakt med jorden. Mange mennesker forbinder denne stil med gymnastik med cirkushandlinger eller street entertainere. Du behøver ikke være medlem af Cirque du Soleil til at lave en enhånds håndstand. Men det vil tage en masse øvelse og tålmodighed for at perfektere denne stunt.

Øv en almindelig håndstand, før du prøver den enehåndsversion. Du skal kunne holde en almindelig håndstand let i mindst 30 sekunder, inden du flytter til denne avancerede håndstand.

Skub ind i håndstanden. Stå med din dominerende ben et skridt bag dit ikke-dominerende ben. Løft dine arme lige i luften. Placer dine hænder på gulvet og spark dine fødder ind i luften. Dit rygben og arme skal bevæge sig i samme hastighed. Dette er en kraftfuld, hurtig bevægelse.

Stram din kerne, mens du sparker ind i håndstanden. Dette giver støtte til din krop og hjælper dig med at opretholde håndstandens position.

Hold hovedet i overensstemmelse med din rygsøjle. Når du er omvendt, skal du ikke se på gulvet. Kig lige ud. Juster din kropsvægt, så den sidder over den nederste del af dine fingre, tæt på din håndflade.

Spred dine ben fra hinanden og skift dem mod den hånd, du planlægger at holde på gulvet. Når du skifter din vægt, løft den anden hånd langsomt væk fra jorden.

Hold denne position. Du laver nu en enhånds håndstand. Praksis holder stillingen stabil uden at vække din krop.