Hvordan man laver rosmarininfunderet eddike

Den skarpe, lidt astringente smag af rosmarin tilføjer zest til kylling, svinekød, kartofler og andre retter. Rosemary blomstrer som en flerårig busk i varmere klimaer, og som en årlig i områder, hvor vinteren bringer frysende temperaturer. Tilsæt eddike med rosmarin og brug det resulterende produkt til smag salatdressinger og marinader. Urtevinegarer gør attraktive gaver til foodie-venner og er en anden måde at bevare bountyen på din urtehave på.

Vask flaskerne, hvor du har til hensigt at holde eddike med sæbe og varmt vand. Skyl godt.

Fyld en stor gryde med vand og kog vandet. Sæt de rene flasker i puljen kogende vand og lad dem simre i ti minutter. Fjern flaskerne fra vandet med tang og sæt til side for at tørre.

Vælg urter om morgenen efter at duggen har tørret. Du skal bruge tre til fire rødder af rosmarin for hver halvliter infuseret eddike. Vælg ømme, friske kvistarter uden brune eller træagtige stængler.

Bland blegemiddel og vand i en skål. Dyp hver kvist rosmarin i blegemiddelet. Ryst overskydende opløsning og skyll rosmarin i køligt vand. Sæt til side for at tørre. Denne løsning dræber enhver bakterie eller skimmel på de urter, der kan forurene din infunderede eddike.

Indsæt rosmarin i flasken. Varm eddike i en pande på komfuret, indtil det bare begynder at dampe, men koger ikke.

Hæld den varme eddike over rosmarin i flasken ved hjælp af tragten. Placer hætten på flasken.

Lad flasken sidde på tælleren eller en hylde i et skab i tre til fire uger. Dette gør det muligt for rosmarinens smag at overføre til eddike. Bare rolig hvis eddiken bliver lidt overskyet i løbet af denne tid.

Afkap flasken og spænd eddike gennem et kaffefilter i en skål. Kassér de rosmarinske kviste og skyll flasken i kogende vand for at sterilisere det.

Hæld den spændte eddike i den steriliserede flaske. Høst to eller tre kvistre friske rosmarin og dypp i blegemiddelopløsningen som før. Skyl rosmarin og sæt i eddike i flasken.

Læg flasken og mærk den med indholdet.