Hvordan man marinerer grøntsager og bage dem i ovnen

I modsætning til kød og fjerkræ, der er gennemsyret i en marinade i flere timer for at blande smag inden madlavning, bliver roste grøntsager ofte marineret efter kogning. Fordi stegning blødgør veggierne, marinerer gennemsigtigt dem let, blander deres naturlige smag med urter og krydderier i marinade. Rårotgrøntsager, såsom gulerødder og rødbeder, kan modstå marinaden. Mariner blødere grøntsager, såsom courgette og sommer squash, enten før eller efter stegning.

Vælg en marinade med de ønskede urter og krydderier, eller lav din egen. Marinater indeholder en sur væske, såsom citronsaft, eddike eller vin, en olie til at belægge maden og krydderurter og krydderier til aromagivelse. Kombiner olien med eddike eller vin efter et 2 til 1 forhold, eller dobbelt så meget olie som sure væsker. Tilsæt krydderurter og krydderier, hvidløg eller hakket løg og andre aromaer. Pisk ingredienserne sammen for at lave en hurtig marinade. Sæt marinaden til side.

Pare og skære grøntsagerne i ensartede sektioner for at sikre jævn madlavning. Hvis du griller hurtigkogende grøntsager, såsom svampe eller grønne bønner, med længere madlavningsgrønsager, såsom gulerødder og rutabaga, skærer du de længere kogte grøntsager i mindre klumper.

Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.

Kast de skårne grøntsager i nok olie til at belægge dem. Dette forhindrer dem i at tørre ud under madlavningen og opfordrer veggierne til at karamelisere under stegning. Når de naturlige stivelser og sukkerarter i veggierne nedbrydes og kombineres med olien, brænder de og skaber søde karameliserede grøntsager.

Steg veggierne, indtil de er gaffel tenderte og jævnt brunede, ca. 20 til 30 minutter. Vend grøntsagerne, når bunden er brune for at sikre, at der bliver brudt.

Fjern hurtig madlavning veggies, så snart de er ømme og sæt dem til side. Lad langsommere madlavningsgrøntsager fortsætte stegning, indtil de er jævnt brunede og ømme.

Placér de stegte grøntsager i en glas- eller plastskål. Undgå metalbeholdere, som kan reagere på syrerne i marinade og producere smagsstoffer eller misfarve veggierne. Hæld marinade over veggiesne og lad dem sive i en time eller mere.

Opvarm veggiesne, før de serveres, hvis det ønskes, eller tjen dem koldt.