Hvordan man monterer cykler på bilholdere

Medmindre du har en stor stasjonsvogn eller SUV, er det ubelejligt at stikke dine cykler i dit køretøj, når du vil køre et eller andet sted væk hjemmefra. Og selvom du har et stort køretøj, er det ikke muligt at sætte dine cykler i din bil, når andre mennesker er sammen på turen, eller når din cykel er dækket af mudder fra en mountainbike spor. Det er her, hvor cykelstænger er nyttige, så du kan sikre dine cykler på ydersiden af ​​din bil. Racks kommer i flere konfigurationer, herunder trunkmonterede, tagmonterede og hitch-monterede sorter.

Trunk-Mounted Rack

Undersøg strammerne på bagagerammen for at sikre, at de er fastgjort, og at stropperne har en forholdsvis jævn længde. Metal og gummi “kroge” i enderne af stropperne skal være tæt forbundet med top, side og bund læber på din bagagerum eller hatchback, men husk at når du sætter cyklerne på racket, kan deres vægt kræve dig At stramme stropperne endnu mere.

Tagmonteret rack

Indstil den vandrette stang på din cykels ramme – strækker sig mellem sædet og styret – ind i rillerne langs de vandrette stænger på stativet. Cyklen skal være jævnt fordelt mellem de to riller, så cykelens vægt ikke læner sig på den ene side eller den anden.

Hitch-Mounted Rack

Sæt stropperne tæt på stativets vandrette støtter rundt om den vandrette del af din cykelramme, og sikr dermed cyklen til stativet. Stroppene kan have krog-og-sløjfe kabinet eller kan være lavet af gummi, der skal kroges om et T-formet plastik, afhængigt af mærke og model af stativ, du har.

Inspicer dine stropper, når du har din cykel – eller flere cykler – fastgjort til stativet. Du må muligvis få fat i enderne af stropperne for at stramme dem, hvis de er blevet lidt løs.

Undersøg dit rack for at afgøre, om du har den type, der kræver at du fjerner cyklernes forhjul. Hvis dit rack ikke har en stor buet “krog” nær fronten af ​​racket, men i stedet har en cylindrisk, tyndt tværstang eller et T-formet apparat, betyder det, at du skal fjerne forhjulet.

Sæt cyklen ind i “bakken” oven på bilen, med forsiden af ​​cyklen vendt fremad. Hvis du har den type, der kræver fjernelse af forhjulet, skal du sætte rillerne i bunden af ​​cyklens gaffel ind i apparatet foran på stativet, og tryk derefter på klemmen for at fastgøre gaffelen til apparatet. Hvis du har den type, der ikke kræver fjernelse af forhjulet, skal du trække på den buede eller U-formede krog på forsiden af ​​stativet og læg den rundt om dækket. Kroge er typisk fjederbelastede, så de fastgøres tæt til dækket.

Pak gummi- eller krog-og-øjenskabelremmen på bagdækket omkring bagdækket og stram det ned.

Undersøg stativet for at afgøre, hvilken type stødmonteret stativ du har. Nogle stativer har en bakke nær bunden, så du kan sætte cyklen ind i bakken, andre kræver, at cyklerne hænger tæt på toppen af ​​racket og fastgøres.

Sæt cykelens dæk ind i bakken nær bunden af ​​stativet, eller indstil den vandrette del af rammen i de rillede hvil i nærheden af ​​toppen af ​​stativet. Cyklen skal være jævnt fordelt, så vægten er jævnt fordelt på begge sider af stativet.

Sæt gummi- eller øjenremmen rundt om rammen af ​​cyklen til et stativ med rillede hvil på toppen. Til bakkemonterede hitch racks, kan du have en buet, fjederbelastet krog til at vikle rundt for dækket, og til tider også bagdækket. Typisk har du en rem til at pakke rundt om dækket også.