Hvordan man opbevarer kartoffelsalat

Når du er i tvivl, kast den ud. Klogere ord er aldrig blevet talt, især med letfordærvelige fødevarer som kartoffelsalat. Du vil aldrig bruge din næse eller smagsløg til at finde ud af om noget er godt eller ej. Men ordentlig opbevaring kan ofte forlænge koldsalatens levetid – naturligvis selvfølgelig – og tage nogle af gættet ud af det, der stadig er frisk i køleskabet.

Containere

De fleste fødevarer har en tendens til at miste deres smag og tekstur, jo længere de udsættes for lys, luft og fugt. Af denne grund opbevares kartoffelsalat – eller næsten enhver anden mad – i en beholder, der ikke kun er lufttæt og fugtisoleret, men også blokerer lys. Tonet glas eller plastik beholdere fungerer godt for dette. Hvis beholderen har et svagt lokkende låg, overvej det at dække det med aluminiumsfolie eller plastfolie.

Tid

Ligegyldigt hvor godt dit valg af beholder, kartoffelsalat kun holder i tre til fem dage. Lav denne type kold salat højst to dage før servering. Og marker datoen et eller andet sted på beholderen for at fjerne eventuelle spørgsmål om, hvor længe det har været i køleskabet. Det er en god vane at komme ind i alle letfordærvelige fødevarer.

Betjener

Når du serverer kartoffelsalat, skal du køle så snart pladerne er fyldt. Kølet mad kan gå dårligt hurtigt ved temperaturer over 40 grader Fahrenheit. Hvis den har været ude i mere end tre til fire timer, skal du forsvinde på forsigtighedssiden og smide kartoffelsalat ud. Da fødevarer når en temperatur på mellem 60 og 120 F, kan bakterier vokse ganske hurtigt. Kartoffelsalat kan forårsage en fødevarebåren sygdom.

Fødevarebårne sygdomme

De fleste fødevarebårne sygdomme deler lignende symptomer. Kvalme er en af ​​de mest almindelige, men du kan også lide opkastning, diarré, mavesmerter og feber. Ethvert af disse symptomer kan manifestere inden for et par timer til et par dage med at spise mad. For de fleste er behandling ikke nødvendig. Det eneste, der er nødvendigt, er at erstatte væsker, der er tabt ved opkastning og diarré. Men i alvorlige tilfælde kan du have brug for antibiotika. Tal med din læge.