Hvordan man opretholder en sund nyre og lever naturligt

Nyrerne og leveren er organer i din krop, der hjælper med at udføre vitale funktioner, såsom filtrering, opbevaring af næringsstoffer og fordøjelse. Når disse organer fungerer optimalt, er du i stand til at få mest udbytte af de fødevarer, du spiser. Spise en kost af usunde, højtforarbejdede fødevarer kan forringe lever og nyres funktion og forårsage symptomer, såsom fordøjelsesbesvær og oppustethed. Heldigvis reagerer både lever og nyrer hurtigt på en naturlig tilgang, som kan opretholde et sundt niveau af funktion.

Fremhæv proteiner af høj kvalitet i begrænsede mængder. Protein er nødvendigt for at opretholde orgelfunktion og reparere beskadiget væv. Hvis du har kompromitteret nyre- eller leverfunktion, skal du være opmærksom på at spise for meget protein lægger en belastning på disse organer. Højere kvalitetsproteiner omfatter kød, fjerkræ, fisk og æg. Lavere kvalitetsproteiner er dem, der findes i grøntsager og hele korn, men begge former for protein er vigtige for at opretholde en sund nyre- og leverfunktion. Tal med din læge eller diætist om, hvor mange gram protein du har brug for dagligt.

Bliv inden for dit kalorierum, som skal leveres af din læge eller diætist. Enhver, der har kompromitteret nyrefunktionen, bør stræbe efter at opretholde en sundhedsvægt. Spise sunde fødevarer hele dagen og holde sig inden for kalorieretningslinjer kan hjælpe dig med at tabe sig og forhindre overvægt fra at lægge belastning på både dine nyrer og lever. Overdreven kalorier kan forringe leverfunktionen og forårsage, at fedt opbevares i leveren. Forbruge 15 kalorier for hvert pund du vejer som en baseline mængde dagligt indtag.

Begræns dit indtag af natrium. Natrium eller salt er et væsentligt mineral, der også er meget anvendt til at bevare fødevarer. Forbruger for meget natrium kan forårsage ubalance af vand i din krop og lægge en belastning på nyrerne. Derudover forårsager salt vandretention, især hos personer med nyrer og en lever, der ikke fungerer korrekt. Det overskydende vand kan lægge belastning på det kardiovaskulære system og øge risikoen for hjerteanfald eller slagtilfælde. Læs altid ernæringsmærker, fordi natrium ofte er skjult i fødevarer som frosne og konserverede grøntsager. Du bør være i stand til at få masser af natrium naturligt fra de sunde fødevarer, du spiser, og ikke som en additiv ingrediens.

Undgå at drikke alkohol, som kan forårsage betydelige lever- og nyresvigt og skade. Alkohol ødelægger leverceller og kan forstyrre den delikate elektrolytbalance, som kroppen bevarer for at opretholde den biologiske stabilitet. Drikkealkohol kan også få din krop til at bevare vand i et forsøg på at genoprette elektrolytbalancen. Desværre forårsager vandretention mere svækkelse af nyre- og leverfunktion og kan føre til fuldstændig organsvigt, hvis de ikke behandles.