Hvordan man regrow kollagen i knæet

Knæleddet er omsluttet i en kapsel, der indeholder en smørevæske. Enderne af knoglerne er dækket af brusk for at forhindre, at de slibes sammen. En af hovedkomponenterne i brusk er et protein kaldet collagen. Over tid slides brusk i knæet ned, hvilket fører til slidgigt i knæet. Behandlinger omfatter smertebehandling og i alvorlige tilfælde knæskiftkirurgi. Det kan dog være muligt at genopbygge brusk ved at fremme kollagenvækst i kroppen med vitaminer, kosttilskud og andre terapier. Rådfør dig altid med en læge, inden du begynder et supplement eller behandlingsprogram.

Kontakt din læge om vitamin B3. Vitamin B3, også kendt som niacinamid, er tilgængelig på recept, og per Zoltan Rona kan forbedre leddbrusk. Dem med leversygdom bør ikke tage niacinamid.

Tag et aminosyretilskud. Aminosyrer er byggestenene for alle proteiner, herunder kollagen. Per Bales, forfatter af “Artrose: Forebyggelse og helbredelse uden medicin”, kan et aminosyretilskud hjælpe med at stimulere kollagenproduktionen.

Prøv et vitamin C supplement. Per Rona er C-vitamin et vigtigt element i kollagendannelse. Office of Dietary Supplements anbefaler op til 90 mg for mænd og 75 mg for voksne kvinder.

Juster dit vitamin E indtag. E-vitamin, pr. Baler, stimulerer bruskproteiner i kroppen. Den maksimale dosering for voksne er 15 mg pr. Dag.

Tal med din læge om proloterapi. Ifølge Marc Darrow, M.D., leder af Darrow Sports and Wellness Institute, involverer proloterapi injektion af en kemisk eller naturlig irriterende ind i knækapslen for at stimulere kollagenvæksten. Husk dog, at det nationale center for alternativ og supplerende medicin erklærer, at proloterapi måske ikke er mere effektiv end en placebo og foreslår, at terapien garanterer yderligere undersøgelse.

Tag vitamin B12. B12, pr. Baler, kan B12 ikke stimulere kollagenvækst, men det stimulerer stamcellerne i knoglerne, bidrager til knogleres sundhed og kan forbedre fælles styrke. Den anbefalede voksne B12 dosis er 2,4mcg pr. Dag.