Hvordan man ryger en mørbradspids stege

Jo længere tilbage på en kos krop, jo mere ømmer kødet, og mørbrad ligger i hjertet af dyrets mest ømme del. Imidlertid indeholder skåret spidsskåret lidt fedtmarmorering og noget bindevæv, hvilket gør det slankere, men også en udfordring for rygning. Grillentusiaster vælger normalt fattigere kød til rygning, fordi fedtet naturligvis støder kødet under den lange madlavningsproces og holder den fugtig. Men at ryge en saftig, smagfuld mørbradsspids på din baggårdsgrill er mulig, hvis du ordentligt krydser stegningen gennem en proces kaldet tør-rub-hærdning.

Bland alle krydderier grundigt i en lille plastskål, ved hjælp af en gaffel til at bryde op nogle klumper og blande krydderierne. Blandingen bliver din tørre gnidning.

Læg rosten på et rent kogeplade og belæg det generøst med den tørre gnidning. Arbejd krydderierne ind i kødet og lav et tyndt lag krydderier over alle kødoverflader.

Dæk den krydrede stege med plastikfolie og køle om natten før rygning.

Dump alle træflis i en plastskål eller spand og fyld beholderen med tilstrækkeligt vand til enten at sænke eller flyde alle chipsene. Sug chipsene i mindst en time før rygningstid.

Åbn alle grill- og brændeovneflader og skorstene bred for maksimal luftstrøm. Fjern og sæt tilberedningslisten fra hovedgitterkammeret.

Placer fem eller seks store håndfuldt naturlig klumpkul i skorstenen starter. Stuff to krøllede ark avis i startkammerets nedre kammer.

Før du starter fyren

Rygning af kød

Placer skorstenstarteren på kullristen – den nederste – af det vigtigste grillkammer. Lys avisen nedenunder ved hjælp af en lang butan grill lighter eller stick match. Giv kolerne ca. 20 minutter for at antændes grundigt.

Dump de tændte kuler ind i sidespanden og luk luken. Placer foliegrydepanden oven på kogegitteret på hovedgitterkammeret. Placer madlavningsristen på grillen.

Placér den hærdede oksekødsteg på kogegrejet lige over foliegryden, så alle drippinger under tilberedningsprocessen falder i panden. Luk grilllåget.

Kast en håndfuld af gennemblødte flis på toppen af ​​de oplyste kuler inde i ildkassen og luk luken. Vent ca. 20 minutter for temperaturen i hovedgrillekammeret for at nå mellem 250 og 300 grader, og juster derefter ildkassen og skorstenen for at holde denne temperatur konsekvent under hele tilberedningen.

Tilsæt to håndfuldt trækul hver time og en håndfuld træflis hvert 30. minut for at opretholde varme og røg. En 5-pund oksekødsteg tager 5-7 timer ved hjælp af denne metode, afhængigt af virkningerne af udetemperatur og vindhastighed på temperaturen i grillkammeret.