Hvordan man ryger tun

Tunfisk er en saltvandsfisk med en næsten global fordeling, der varierer meget i størrelse mellem arter. Den største tunfisk er den blåfin, som er blevet fanget op til 1.496 lbs. Tun sælges typisk i store, tykke bøffer. Kødet er fast og kan holde godt i mange former for madlavning, herunder grillning og rygning. Røgfisk kræver en ryger, selvom folk lejlighedsvis forsøger at simulere smagen ved at grille med træbiter. “Coastal Living” anbefaler at ryge tunfisket med kirsebærtræ.

Sug træet i mindst 30 minutter. Placer bøfferne i en stor plastikposer med sække sammen med vandet, saltet, brunt sukker, løvblad og citronsaft. Chill posen, forseglet, i tre timer. Af og til vende posen.

Fjern bøfferne fra poserne og klapp dem tørre. Lad dem lufttørre i omkring 30 minutter. Pensel tunfiskestikkerne med vegetabilsk olie og klip dem med peber på begge sider for at danne et tyndt lag.

Lys en brand i rygeren og lad den brænde i ca. 20 minutter. Afløb træbunkerne og læg dem direkte på kulerne. Hæld vinen vandpanden og læg den inden i rygeren. Sprøjt stativet med madlavningsspray for at forhindre klæbning og placere tunfisken på overstativet. Lad tunet koge i tre til fire timer, indtil kødet flager med en gaffel.

Røget tun