Hvordan man slippe af med en inficeret pore

Udtrykket “inficeret pore” eller “inficeret hårfollikel” er et fancy navn til pimple. De kommer i forskellige former og størrelser, herunder whiteheads, blackheads, cyster og din gennemsnitlige pus-fyldte postule. De er forårsaget af en række faktorer, herunder dårlig hygiejne, pubertet, hormoner, overskydende olieproduktion og endda overvældning. Skønt at slippe af med en bums kan man ikke gøre natten over, kan man tage skridt til at minimere udseendet af en og forhindre andre i at poppe op.

Vask dit ansigt med en mild rens og lunken vand to gange om dagen. Skyl med koldt vand og tør forsigtigt tørt med et rent håndklæde. Disse grundlæggende foranstaltninger hjælper med at forhindre fremtidige bumser.

Påfør et over-the-counter produkt direkte til blemish stedet. Produktet skal indeholde benzoylperoxid eller salicylsyre. Ifølge McKinley Health Center ved University of Illinois, kaster disse ingredienser det ydre lag af hud og åbne porer.

Lad pletbehandlingen indstilles natten over og skyll med koldt vand om morgenen.

Gnid en isterter inficeret pore for at lindre smerter. Undgå at røre lugen med fingrene for at forhindre ekstra olie og snavs i at komme ind på stedet.

Vask noget pus eller olie, der siver ud, hvis pimpleen brister. Olien og pus kan sive rundt i området, hvilket forårsager mere betændelse eller inficerede porer.