Hvordan man slippe af med omentum fedt

Omentum er et vævspapir, der ligner et forklæde, der er placeret under dine abdominale muskler og dækker tarmene, siger Harvard Medical School. Fedtet, der ophobes i omentummet, er kendt som visceralt fedt og sammenlignet med subkutant fedt, der danner omkring dine hofter og lår. Visceral fedt tegner kun for ca. 10 procent af det samlede fedtindhold i kroppen, men er langt mere farligt. Visceralt fedt producerer proteiner, der bidrager til betændelse, blodkramsforstyrrelse, forhøjet blodtryk og insulinresistens. Flere livsstilsændringer kan hjælpe dig med at slippe af med omentumfedt.

Tildel 30 minutter på de fleste dage i ugen til medium intensitet fysisk aktivitet. Brisk vandring, let jogging eller cykling er gode valg.

Modificer din kost til at omfatte flere grøntsager, frugter og fuldkorn. Undgå fødevarer, der fremmer fedtindskud omkring midsektionen, såsom transfedtstoffer eller fructosøtede fødevarer, siger Harvard Medical School.

Udvikle en metode til at håndtere livets stress for at kontrollere cortisolniveauer. Cortisol er et stresshormon, der bidrager til, at fedt bliver opbevaret omkring dine organer, siger Yale University.

Stop med at ryge, hvis du er ryger. Rygning hjælper med at skabe mere fedtopbevaring i midsektionen over hofterne og lårene. Spørg din læge om hjælp til at afslutte.

Sove i omkring otte timer om natten. Søvnløshed øger cortisolniveauet, hvilket øger fedtopbevaring i abdominalområdet.