Hvordan man starter p-piller midtcyklus

Da p-piller først ramte scenen, anbefalede lægerne, at kvinder forsinker deres brug, indtil starten af ​​deres næste periode. Men gældende praksis anbefalinger fra Verdenssundhedsorganisationen og Centers for Disease Control and Prevention siger, at der ikke er nogen medicinsk grund til at vente, før man begynder oral prævention. Ved hjælp af den såkaldte hurtigstartsmetode kan du på en sikker og effektiv måde begynde med fødselskontrol når som helst under din cyklus – med nogle specielle overvejelser, hvis du starter med p-piller i midten af ​​cyklus.

Sådan starter du

Uanset om din sidste periode var eller endda, hvis du i øjeblikket har din periode, kan du begynde at tage p-piller den dag du modtager dem. Du fortsætter med at tage medicinen som foreskrevet på samme tid hver dag. Medmindre du starter pillerne på den første dag i din periode, skal du bruge en backup form for prævention, som f.eks. Kondomer eller afholdenhed – i 7 dage efter du har startet din pillepakke for at forhindre graviditet. Dette skyldes, at piller ikke er helt effektive i den første brugsuge, medmindre du begynder at tage dem på den første dag i din periode.

Overvejelser

Hvis du starter med p-piller i midten, kan din læge have en graviditetstest, inden du begynder at tage medicinen. Selv om undersøgelser har vist, at p-piller ikke er skadelige for et udviklende embryo, bør brug af børnepasning være forsinket, hvis du er gravid. Desuden, hvis du har haft ubeskyttet sex inden for de sidste 5 dage, kan du være gravid, selvom din graviditetstest er negativ. Derfor kan din læge anbefale, at du ikke begynder at tage p-piller, før der er rimelig sikkerhed for, at du ikke er gravid. Alternativt kan din plejepersonale anbefale en gentagelsestest 2 til 3 uger efter at have taget pillerne. Hvis du har spørgsmål om hvornår og hvordan du bruger p-piller, skal du tale med din læge. John, MD