Hvordan man stopper en blødende tunge

Tungen er et ofte skåret og skadet organ på grund af risikoen for, at tænderne utilsigtet bider den. Tungskæringer bløder ofte meget, fordi der er mange blodkar i tungen. Dette skyldes, at tungen er mest muskel og kræver meget blodgennemstrømning. Infektion er også en bekymring, fordi munden er fyldt med bakterier. Infektion fra en tunge blødning kan være alvorlig, da der er mange hulrum, hvor infektionen kan rejse.

Skyl munden med hydrogenperoxid eller et andet antiseptisk middel. Dette trin er vigtigt for at forhindre infektion, hvilket kan føre til alvorlige komplikationer. Swish antiseptisk rundt i din mund i et par sekunder og derefter spytte ud. Gentag derefter med vand for at sikre, at du ikke slukker antiseptisk.

Påfør en kold komprimering til klippeområdet. Ved små tunskæringer vil indpakning af et par isterninger i et papirhåndklæde fungere som en kold komprimering. Påfør et stabilt, men fast tryk i fem minutter. Denne kolde kompressor hjælper med langsom blodgennemstrømning og hurtig koagulation.

Påfør et mildt, men konstant tryk i 15 til 20 minutter til det berørte område ved hjælp af et rent stykke gasbind.

Hvis dette ikke stopper blødningen, skal du gå til et akutrum eller akutcenter, da du måske har brug for sting.