Hvordan man stopper mit brystben fra at skade, når jeg strækker

Brystbenet er et langt, fladt ben, der fastgøres til ribcage og giver beskyttelse til en række vigtige indre organer – herunder hjerte og lunger. Mens brystbenet er en relativt robust knogle, er det i fare for udviklingen af ​​visse akutte helbredstilstande. Faktisk rapporterer American College of Sports Medicine, at costochondritis eller betændelsen i brusk, der fastgør brystbenet til ribcage, er en forholdsvis almindelig tilstand, der kan forårsage brystsmerter, mens den strækker sig. Overvej brugen af ​​varm eller kold terapi, hvile og rekreation og antiinflammatoriske lægemidler til optimale resultater, når det kommer til lette brystsmerter under stretching.

Varm eller kold terapi kan give en vis lettelse for personer, der lider af brystsmerter, der er forbundet med costochondritis, rapporterer MD Health. Ifølge ACSM reducerer kold terapi brystsmerter ved at begrænse blodgennemstrømningen til kapillærerne og nedsætte frekvensen af ​​nervedannelse. På samme måde resulterer anvendelsen af ​​varme i stigninger i blod, ilt og næringsstrøm til brysthinden og omgivende muskler og kan hurtigere opsving til beskadiget skelet eller muskulært væv. For bedste resultater ved brug af kold terapi anbringes en ispakning på brystområdet i 20 til 30 minutter, to til tre gange om dagen. Brug varmehoveder sparsomt – som en gang om dagen i 20 til 30 minutter – for at undgå forstyrrelser i omløb.

Hvile og rekreation kan også være effektive for dem, der lider af brystsmerter, mens de strækker sig, ifølge MD Health – ikke kun i tilfælde af costochondritis, men også når kirurgi eller leddskade skyldes. Personer, der er blevet diagnosticeret med en af ​​disse tilstande, vil sandsynligvis blive opfordret til at undgå aktivitet, der lægger belastning på brystbenet, indtil genoprettelsen er afsluttet. Faktisk er svømning, konkurrencedygtig holdesport og racetidssport som tennis, squash og racquetball forbudt for personer, der oplever brystsmerter som følge af costochondritis, kirurgi eller ledeskader. Desuden er det vigtigt at undgå strækninger, der lægger stor vægt på brystbenet, herunder stående bryststræk, når det gælder forebyggelse af igangværende smerter.

Personer, der oplever brystsmerter, mens de strækker sig, kan opfordres til at bruge anti-inflammatoriske lægemidler, som f.eks. Ibuprofen. Ifølge University of Bristol er ibuprofen effektiv, når det kommer til at reducere inflammation og kan lette brystsmerter under stretching. Tag ikke mere end 2400 mg ibuprofen til optimale resultater, når det kommer til lette muskuloskeletale smerter, anbefaler ACSM. Personer, der ryger, har en familiehistorie af hjertesygdomme eller har risikofaktorer for udvikling af hjertesygdom, bør konsultere deres sundhedsudbyder, før man overvejer anvendelsen af ​​denne medicin.

Personer, der oplever svær brystsmerter, mens de strækker sig, bør søge opmærksomhed fra en uddannet sundhedsudbyder. Vær ærlig med alle læger for at sikre fuldstændig og rettidig pleje af brystsmerter, der opstår under stretching. I nogle tilfælde kan dette være en indikator for en mere alvorlig tilstand, såsom en brystfraktur eller hjertehændelse.

Hot / Cold Therapy

Hvil og rekreation

Anti-inflammatoriske lægemidler

Søg lægehjælp