Hvordan man ved, om du er lav på vitamin b

Vitamin B-komplekset omfatter vitaminerne B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 og B12. Hvert B-vitamin har sit eget formål i kroppen, og mangel i nogen af ​​B-vitaminerne kan manifestere som symptomer, der spænder fra næppe mærkbar til blindingly indlysende. Mens den mest nøjagtige måde at afgøre, om du lider af en vitamin B-mangel, er gennem en blodprøve, kan du også tune ind på nogle vigtige spor, som din krop kan give dig.

Symptomer på vitamin B-mangel

Vær opmærksom på din krops følelse. Følelse af træg og sløvhed eller udstilling af hudtone, der er mere blege end normalt, er to karakteristiske tegn på vitamin B12-anæmi. Vitamin B12 spiller en stor rolle i produktionen af ​​røde blodlegemer, og når dette vitamin er mangelfuldt, vil dit antal røde blodlegemer normalt falde. Når røde blodlegemer er lave, er ilt ikke tilstrækkeligt cirkulerende, hvilket fører til lav energi, træthed og hudfarvning.

Bestem, om dine vitamin B-niveauer mangler ved at vurdere appetit. Lavt indhold af vitamin B3, også kendt som niacin, kan forårsage et fald i sulten. Dette vitamin er vigtigt i metabolismen af ​​protein og kulhydrater, såvel som omsætning, insulinproduktion og regulering af visse hormoner. Foruden mangel på appetit kan niacinmangel også forårsage mavesår, svimmelhed og hovedpine.

Kontroller tegn på irritation, kvalme, akne eller tab af hukommelse. Vitamin B9, bedre kendt som folsyre, er et vigtigt vitamin, der kan falde i tilfælde af alkoholisme, underernæring og endog aldring. Hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer, skal du besøge din læge så hurtigt som muligt, da folsyremangel kan føre til potentielt alvorlige medicinske tilstande, såsom infertilitet eller øget risiko for atherosclerose

Vurdere nervesystem symptomer, herunder forvirring, vanskeligheder med at gå, benkramper eller kittende eller brændende i ben og fødder – symptomer, der er forbundet med en deficiency af thiamin, afgørende for hjernen og nervesystemet funktion. Se din læge så hurtigt som muligt, hvis du oplever nogen af ​​disse symptomer: Hvis ikke korrigeret, kan diaminmangel føre til koma og muligvis død.

Besøg din primærplejepraktiserende læge, som kan køre tests for at bekræfte eller udelukke en vitamin B-mangel. Hvis du er mangelfuld, vil din læge enten ordinere et vitamin B-supplement eller henvise dig til en diætist, der kan anbefale fødevarer, der er rige på B-vitaminerne.