Ideel vægt for en 5’9 statur

Antallet af overvægtige og overvægtige personer i USA steg fra 45,8 procent til 73,9 procent mellem 1960 og 2007, ifølge Center for Disease Control and Prevention. Mellem disse tider vejede og målte National Health and Nutrition Examination Survey en stor prøve af den amerikanske befolkning. CDC bruger disse data til at estimere forekomsten af ​​overvægt og fedme. For at finde ud af, hvad du skal veje, hvis du er 5’9 “høj, skal du kontrollere body-mass index diagrammer, standardmåling for overvægt og fedme i 2013.

BMI

CDC og andre agenturer bruger i øjeblikket body mass index (BMI) til at bestemme, hvorvidt en person er overvægtig i en bestemt højde eller ej. BMI tager ikke hensyn til alder eller køn. Du kan beregne dit BMI med denne formel: divider vægten i pund med højde i inches squared og multiplicere med 703. Den nemmeste måde at finde din BMI på er at se på et BMI diagram. Personer med en BMI mindre end 18,5 er undervægtige. En BMI større end 25 betragtes som overvægtig. At have et BMI på mere end 30 klassificerer dig som overvægtige. For en 5 fods 9 tommer individ betyder en normal BMI mellem 18 og 24,9, at du vejer 125 til 168 lbs.

Rammetype

Metropolitan Life Insurance udviklede den første højde og vægt tabeller efter at have gennemgået data om højde, vægt og dødelighed. De nævnte tabeller vejer ikke kun efter køn men også af små, mellemstore og store rammestørrelser, som var baseret på albuebredde. Forskellige vægtområder blev opført efter køn. I 1959-borde bør en lille indrammet 5 fod 9 tommer kvinde veje mellem 130 og 140 lbs. Og en storindrammet kvinde skal veje 145 til 164 kg. Den ideelle vægt til en storrammet 5 fod 9 tommer mandlige vægt 3 kg. Tungere – 148 til 167 lbs.

Alder

Udover højde, vægt og køn tillader den amerikanske hær og nogle andre organisationer ældre personer at veje mere. Den mindste vægt for en 5 fod 9 inch kvind i militæret er 128 lbs. Den maksimale vægt stiger fra 169 lbs. For en 20-årig og 176 lbs. For en 40-årig 5 fod 9 tommer kvindelig. Hannerne skal opfylde den samme minimumsstandard på 128 lb, men kan veje maksimalt 186 lbs. I alderen 40 år.

Andre foranstaltninger

Epidemiologiske undersøgelser omfatter abdominal fedt som en risikofaktor for hjertesygdomme. Hunner med en omkreds på over 35 tommer og mænd med større end 40 tommer midteromkreds har en øget forekomst af diabetes, hjertesygdomme og visse kræftformer. Foranstaltninger som BMI kan indikere, at et muskulært individ er overvægtigt. Kropsfedt kan være en mere præcis måling. Hæren opfordrer kvinder til at opretholde kropsfedt under 26 procent og mænd under 18 procent. Den maksimale kropsfedt tilladt under Army Fitness Standards er aldersjusteret fra 30 procent til en 20-årig kvinde til 36 procent for en 40-årig kvinde. De sammenlignelige standarder for mænd er 20 til 26 procent maksimal kropsfedt.

Årsag til bekymring

At opretholde en sund vægt er vigtig, da overskydende kropsvægt har været forbundet med tidlig død og flere medicinske problemer, der nedsætter din livskvalitet. Risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde, diabetes og visse kræftformer øges hos overvægtige og overvægtige personer, ifølge Harvard School of Public Health. Arthritis, apnø, søvnapnø og gallesten er forbundet med overskydende vægt.