Interval træning vs cardio for at forbrænde maven fedt

Traditionelt blev kontinuerlig, moderat intensitetskardio – som at gå, løbe, cykle og svømme – antaget at være de mest effektive metoder til at tabe dig. Den stadig mere populære højintensitetsinterval træning kan dog være endnu mere effektiv til at tabe abdominal fedt. Reduktion af abdominal fedt er særlig gavnligt, da det er forbundet med større risiko for kardiovaskulær og metabolisk sygdom.

Interval træning – intense træningsøvelser, der varer fra 10 sekunder til fire minutter, spredt med genoprettelsesperioder – kræver mindre træningstid for at opnå resultater. I 2008-undersøgelsen “International Journal of Obesity” cyklede intervalgruppen i alt 20 minutter, hvilket indeholdt en opvarmning, en nedkøling og 30 cyklusser på otte sekunders sprint med 12 sekunders udvindinger på en cyklus ergometer. Gruppen gør kontinuerlig motion cyklus i 40 minutter med moderat intensitet. Selvom den første gruppe udnyttedes i halvdelen af ​​tiden, tabte de mere abdominal fedt end deres kontinuerlige øvelser, hvilket gjorde intervallet til at træne en mere tidseffektiv øvelse.

Interval træning kan bidrage til mere fedt tab ved at undertrykke appetit. Selv om der er brug for mere forskning på de langsigtede virkninger af intens træning på appetitrelaterede hormoner, viser en undersøgelse i tidsskriftet “Medicina Sportiva” høj intensitet – men ikke lav intensitet – motion for at undertrykke appetitten i en kort periode Efter træningen. Derfor kan højintensiv træning reducere sandsynligheden for, at du overkompenserer for de kalorier, du brænder i din træning, ved at spise mere.

At udføre kardiovaskulatur med samme intensitet hver uge vil få din krop til at forbrænde færre kalorier, der gør den samme øvelse, og tab af abdominale fedt kan ligeledes stoppes. Intervalltræning har dog mange iboende muligheder – du kan ændre varigheden af ​​hver højintensitetsbøjle eller mængden af ​​genopretningstid mellem kampe, eller du kan gøre dine højintensitetsdæmpninger på en stigning, hvis du kører eller cykler. Denne sort vil ikke blot udfordre din krop, men det vil holde din træning fra at blive monotont og derfor gøre det mere sandsynligt, at du vil udøve konsekvent.

Selvom undersøgelserne ovenfor viser, at intervalltræning er effektiv til abdominal fedt tab, bør du begrænse intervalltræning til to gange om ugen. Hyppigere sessioner vil ikke tillade tilstrækkelig nyttiggørelse, og du vil ikke være i stand til at opnå en tilstrækkelig høj intensitet og mindske effektiviteten af ​​træningen. Undersøgelser hos personer med kardiovaskulære og lungesygdomme har vist, at intensitetstræning med høj intensitet er effektiv og sikker for disse populationer, men hvis du har en sund tilstand eller er udsat for muskuloskeletale skader, bør du begynde at træne intervalltræning konservativt og overveje at høre en øvelse Professionel eller læge for yderligere rådgivning.

Tidseffektivitet

Appetit Suppression

Bred vifte

Forholdsregler