Jeg taber utilsigtet

Utilsigtet vægttab klassificeres af et gradvist til hurtigt tab af legemsvægt, der opstår spontant. Det kan synes godt, hvis du tidligere var overvægtig. Men MedlinePlus.com siger, at utilsigtet vægttab kan tilskrives et underliggende sundhedsproblem. Vedvarende vægttab bør behandles hos en læge, især hvis du tager skridt for at undgå at tabe sig.

Der er en række årsager til utilsigtet vægttab, lige fra livsstilsvalg til medicinske problemer. Din appetit og mad valg kan ændre sig som du alder, hvilket resulterer i vægttab. En travl tidsplan kan få dig til at springe over måltider eller spise måltider, der ikke er nærende. Dette kan også forårsage utilsigtet vægttab. Visse medicin du tager eller udøver for meget, kan nedsætte pund. Utilsigtet vægttab, der ikke er relateret til din livsstil, kan være relateret til et sundhedsproblem. Ifølge Medline Plus omfatter eksempler depression, kræft, hypertyreose, rygning, cancer, aids og kronisk diarré.

Andre symptomer kan ledsage dit utilsigtede vægttab, især hvis de er relateret til en sundhedsmæssig tilstand. For eksempel kan vedvarende kvalme og andre gastrointestinale symptomer være tegn på alvorlig angst eller nyresygdom. Søvnløshed og øget hjertefrekvens kan være relateret til hypertyreose, stress og hjerte-kar-sygdom. Det er vigtigt at notere andre symptomer, som du oplever, mens du taber, så din læge kan give dig en præcis diagnose. Husk at nogle underliggende medicinske problemer kan medføre vægttab og ingen andre symptomer.

At miste for meget vægt er skadeligt for dit helbred. Vægttab er tegn på en reduktion af mængden af ​​kalorier, som din kropsbutik har. Du har brug for kalorier til energi. Utilsigtet vægttab også sætter dig i fare for visse ernæringsmæssige mangler. Dette kan forårsage en mangel på energi og ændre humørniveauer på kort sigt. I det lange løb kan mangel på ernæring føre til sygdomme og alvorlige komplikationer. Vedvarende underernæring vil forårsage mere vægttab. Du kan også opleve muskelabsorption. Når din krop bruger alle fedtbutikker til energi, bliver din muskelmasse brugt op næste gang. Andre risici kan medføre vægttab, afhængigt af den type sundhedstilstand du har.

En læge besøg er berettiget, hvis du spontant mister fem procent af din samlede kropsmasse inden for seks til 12 måneder. At droppe et par pund er ikke en grund til bekymring, især hvis du genvinder vægten alene. Udover medicinske tests, siger Medline Plus, at din læge sandsynligvis vil anbefale en ernæringsvurdering. En diætist kan hjælpe med at afgøre, om du får nok næringsstoffer i din kost for at opretholde din vægt. Aldrig springe over nogen medicinske behandlinger uden diskussion med din læge først. I de fleste tilfælde er utilsigtet vægttab reversibel, når årsagen er identificeret.

Årsager

Symptomer

Risici

Forebyggelse / Solution