Jogging efter ankel fusion

Når en ankelleddet bliver slidt som følge af skade, leddegigt eller anden medicinsk tilstand, er en ankelfusion en mulig mulighed for at reducere smerte og lade patienterne vende tilbage til deres normale aktivitetsniveauer, herunder jogging. Ankelfusion er specielt velegnet til unge aktive patienter. Mens en ankelfusion begrænser bevægelsen af ​​din ankelleddet, kan en fusion hjælpe med at reducere smerte og få dig tilbage til at nyde dine yndlingsaktiviteter.

En ankelfusion fjerner overfladen af ​​ankelleddet og gør det muligt for den bageste fod og tibia – benbenet at smelte sammen. Ofte er brug af skruer nødvendigt for at hjælpe disse knogler vokse sammen. En ankelfusion holder ankelleddet i bevægelse under gang, jogging, løb og andre aktiviteter. Forudsat at anklen ikke er skadet eller genskadet, kan en ankelfusion vare livet.

Efter operationen placeres din ankel i en polstret kast, enten gips eller blødt bandage. Du bør holde dit ben forhøjet så meget som muligt for at undgå hævelse og bankende. Efter to uger fjernes dine sting, og du vil blive placeret i en kortbenet glasfiberstøbning, som løber fra under dit knæ til dine tæer. I løbet af denne tid får du ikke lov til at lægge vægt på anklen, du skal bruge to til tre måneder, indtil knoglerne er fuldstændigt smeltede. Efter disse instruktioner vil omhyggeligt muliggøre en jævn genopretning og en bedre chance for at kunne jogge igen før.

Efter cirka tre måneder varierer det fra patient til patient – din læge vil lægge dig i en ankelbøjle, og du vil begynde fysioterapi. Bøjlen vil være lille, letvægts og passe indersiden af ​​atletiske sko. En fysioterapeut hjælper dig med at lære at gå glat og uden lunk og arbejde sammen med dig for at hjælpe med at genopbygge styrke efter din operation. Skoindsatser – herunder hælpuder – kan tillade dig at gå og flytte mere normalt. En sko med en vippesål – afrundet – vil også gøre det muligt for din fod at rulle som du træder, hvilket gør din bevægelse mere naturlig.

Efter ankelfusionskirurgi skal din ganggang gå tilbage til normal. Du vil være i stand til at vende tilbage til et hurtigt flertal af aktiviteter smertefrit, forudsat at eventuelle nærliggende led er ikke arthritiske. Du kan vende tilbage til arbejde, gå lange afstande, træne og bruge stiger. Mange patienter er i stand til at gå på korte tricks uden smerter. Men på grund af den nedsatte bevægelse i din ankel og bagben er evnen til at løbe efter ankelfusionskirurgi meget usædvanlig, men ikke helt uhørt.

Ankelfusion

Genopretning

Rehabilitering

Kører efter ankelfusion