Kickboxing for unge piger

Selvom forældre ofte skriver deres døtre op for ballet og gymnastik, er kickboxing bare som en effektiv øvelse, og det fokuserer mere på at udvikle færdigheder mere end fysisk udseende. Tanken om at tilmelde din datter i en kampsport kan virke skræmmende, men den rigtige instruktør og gymnastiksal hjælper din datter med at skræddersy sine færdigheder i et sikkert og plejende miljø.

Cardio kickboxing ligner en aerobic klasse, bortset fra dit barn vil lære at slå og sparke. Hun vil imidlertid ikke landse disse slag, hvilket betyder, at cardio kickboxing ikke giver meget øvelse til selvforsvar. Kontakt-baserede kickboxing er, som navnet antyder, en kontakt sport, hvor din datter vil lande rigtige slag mod en modstander, når hun får tilstrækkelig dygtighed til at gøre det. Cardio kickboxing er en sikrere mulighed, især for yngre børn. Hvis din datter er gammel nok til at forstå risiciene, og du stoler på hendes dom, kan du dog lade hende teste kontakt kickboxing. Gør din beslutning baseret på dit barns udviklingsniveau og dygtighed. Meget små børn med dårlig balance bør aldrig være involveret i kontakt kickboxing, og frygtsomme børn kan blive skræmt af tanken om at ramme en anden. Børn under 3 eller 4 år skal ikke være indskrevet i kickboxing overhovedet.

Uanset om dit barn indskriver sig i cardio eller kontakt kickboxing, får hun balance og koordination, der kan hjælpe hende i en lang række sportsgrene. Kickboxing kan øge selvværd ved at fremhæve styrke og færdighed frem for udseende. Piger, der deltager i kontakt kickboxing, kan blive mindre frygtsomme, hvis de ved, at de fysisk kan forsvare sig, hvis de skal. Som kardiovaskulær aktivitet kan kickboxing også hjælpe dit barn med at opretholde en sund vægt, reducere hendes risiko for hjerte-kar-sygdomme og endog forbedre søvkvaliteten ifølge de amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse.

Cardio kickboxing udgør risici svarende til andre sportsgrene, herunder muskelskade, knækkede knogler og dehydrering. Kontakt kickboxing udgør mere alvorlige sundhedsrisici, herunder hovedskader. Korrekt udstyr og træning kan dog hjælpe med at minimere disse risici. Sørg for, at din datter altid bærer beskyttelsesudstyr, herunder hjelm og puder. Hvis hun forsøger at kontakte kickboxing, må du ikke tillade hende at kæmpe med nogen, før hun har fået de færdigheder, der er nødvendige for at forudse bevægelser fra en modstander og intelligent forsvare sig selv. Hvis hun er klodset eller frygtelig, kan du måske styre hende væk fra kontakt kickboxing helt.

Den rigtige instruktør og det rigtige gym kan hjælpe din datter med at høste mest muligt ud af kickboxing. Vælg en klasse rettet mod børn med en instruktør, der har erfaring med at arbejde med unge piger. Tal med instruktøren først for at afgøre, om du kan lide og stoler på ham eller hende, og sørg for at spørge om sikkerhedsforanstaltninger taget i klassen. Undersøg gymnastiksalen omhyggeligt. Undgå steder, der har revnet eller på anden måde beskadiget udstyr. Find ud af om sundhed og sikkerhedsprocedurer som rengøring af udstyr og undgå fitnesscentre med udstyr eller faciliteter, der ser snavsede eller forsømte ud.

Cardio vs Kontakt

Kickboxing Fordele

Risici og sikkerhedsmæssige overvejelser

Valg af gym