Knæproblemer, når man går op ad bakke

Walking giver dig det godt. Det øger din energi, løfter dit humør og forandrer dit stofskifte. Imidlertid kan trekking op bakker give dig klar til at parkere dine walking sko, når knæproblemer er indstillet. Den smerte, der opstår ved at gå op ad bakke, skyldes normalt et af to almindelige knæsyndrom. Begge er udfordrende, men behandles.

Et af de mest almindelige knæproblemer er patellofemoral smertsyndrom, og du vil føle dette akut, når du går op ad bakke. Det betragtes som en overdreven lidelse, resultatet af patellaen eller knæhætten, som ikke sporer korrekt langs sporet i lårbenet, benet i låret. Lårbenet støder nogle gange gentagne gange i undersiden af ​​knæhætten. Smerten rundt og under knæhætten er intens op ad bakke på grund af det pres, du placerer på leddet.

Behandling af patellofemoral smerte kræver et besøg hos din læge. Han vil have dig til at hvile dit knæ, is det i 20 minutter ad gangen og muligvis tage antiinflammatoriske midler som ibuprofen. Når smerten falder, skal du arbejde med en fysioterapeut for at styrke quadricepsen, de fire muskler i låret, som hjælper med at stabilisere knæhætten. Du bør være i stand til at vende tilbage til en walking rutine efter seks uger af rehab. En lille procentdel af patienterne reagerer ikke på terapi, og det kan være nødvendigt at have en kirurg på undersiden af ​​knæhætten.

Et andet almindeligt knæproblem når man går op ad bakke er iliotibialbånds syndrom. Det iliotibiale band starter ved din hofte, rejser ned på benet og krydser knædækslet. Den er lavet af tykt fibrøst væv. Den konstante bøjning af knæleddet fra at gå, især op ad bakke, kan irritere iliotbialbåndet. Den betændelse forårsager knæ hævelse og lateral smerte over knæhætten, som du føler dig mere intenst, når du går op ad bakke. Smerten er ofte så dårlig, at du bliver nødt til at holde op med at træne helt.

Behandling af iliotibialbånd sydrome er udfordrende. Din læge vil bestille dig til at stoppe al bøjning af knæet for at give det en chance for at hvile. Du bliver nødt til at isen i 20 minutter ad gangen, muligvis tage antiinflammatoriske midler og endda få et kortisonskud, hvis hævelsen ikke går ned. Når smerten og hævelsen falder, skal du arbejde med en fysisk træner for at strække det iliotibiale bånd og styrke muskelen der understøtter den, gluteus medius. Nogle gange svigter terapi imidlertid. I disse tilfælde kan patienterne have behov for kirurgi for at skubbe iliotibialbåndet, hvor det krydser knæet.

Patellofemoral smertesyndrom

Behandling af patellofemoral smerte

Iliotibial Band Syndrome

Behandling for Iliotibialbåndet