Lave jernniveauer og lave b-12 niveauer

Mineraljernet og vitamin B-12 er begge involveret i metabolisme og produktion af hormoner og enzymer. Lavt indhold af jern og vitamin B-12 i din krop kan resultere i en tilstand, der kaldes anæmi. Symptomer kan variere i intensitet fra mild til svær, men de kan behandles med kost og kosttilskud. Kontakt din læge, hvis du har mistanke om, at du har lavt indhold af jern og vitamin B-12.

Jern er en integreret del af et protein kaldet hæmoglobin, der hjælper transporterer ilt fra lungerne til dit kropsvæv. Det er også en vigtig del af proteinmyoglobinet, der leverer ilt til dine muskler og spiller en afgørende rolle i metabolisme. Din krop har brug for jern til at understøtte normal vækst og udvikling og cellefunktion. Mineralet bidrager også til produktionen af ​​nogle hormoner og bindevæv. Den anbefalede kosttilskud for jern er 8 milligram pr. Dag til mænd og 18 milligram om dagen for kvinder. Hvis du har mistanke om at have et lavt jernniveau, vil din læge bekræfte diagnosen med hæmatokrit- og hæmoglobintest og / eller et RBC-indeks.

Manglende forbrug af den anbefalede mængde jern kan føre til jernmangelanæmi, en tilstand, hvor din krop ikke klarer at producere et tilstrækkeligt antal sunde blodlegemer. Derfor begynder din krop at bruge det jern, den har opbevaret. Snart bliver det opbevarede jern udmattet. Når det lagrede jern forbruges, producerer din krop færre røde blodlegemer, der indeholder mindre hæmoglobin end normalt. Jernmangelanæmi kan føre til smerter i brystet, træthed og åndenød. Alvorlig jernmangelanæmi kan forårsage problemer med vækst og udvikling hos børn, hjerteproblemer og infektioner. Kvinder og børn er i højeste risiko for jernmangelanæmi.

Også kendt som cobalamin, hjælper vitamin B-12 din krop med at omdanne den mad du spiser til brændstof, som bruges til at generere energi. Dette vandopløselige vitamin bidrager til produktionen af ​​genetiske materialer og hjælper med at opretholde nervecellehelsen. Vitamin B-12 virker med vitamin B-9 for at hjælpe jern til at fungere ordentligt i din krop og for at hjælpe med at fremstille røde blodlegemer. For optimal sundhed, har du brug for 2,4 mikrogram af dette vitamin dagligt. Lavt B-12 niveauer diagnosticeres efter en blodprøve er udført.

Lavt indhold af vitamin B-12 i dit blod kan føre til perniciøs anæmi, et fald i røde blodlegemer, der sker, når din krop ikke kan absorbere vitamin B-12 fra den mad, du spiser. Dette skyldes manglende egenvægt, et protein i maven, der er afgørende for absorptionen af ​​vitamin B-12. Symptomer på vitamin B-12 mangel er diarré, nervøsitet, prikkende følelse i fingre og tæer, åndenød, træthed eller følelsesløshed. En alvorlig vitamin B-12-mangel fører til nerveskader. Du er i fare for vitamin B-12-mangel, hvis du er vegetar, har problemer med at absorbere næringsstoffet, har Crohns sygdom eller er HIV-positiv.

Du kan rette dine mangler med fødevarer, der indeholder både jern og vitamin B-12. Disse omfatter fjerkræ, fisk, skaldyr, æg og orgelkød. Plantefødevarer som nødder og frø, bælgfrugter, tørrede bønner og ærter og grønne bladgrøntsager er rigelige i jern. Kosttilskud kan også hjælpe med at løse dit problem. Vitamin B-12 kosttilskud er tilgængelige i blødglyser, pastiller, tabletter, kapsler og intranasale former. Men supplerer bør kun træffes under vejledning fra en sundhedsudbyder. Jern kosttilskud kan forårsage bivirkninger såsom halsbrand, diarré, kvalme og ubehag. Vitamin B-12 kosttilskud betragtes som sikre og ikke-giftige, men du bør kun bruge dem efter at have konsulteret din læge, advarer University of Maryland Medical Center.

Betydningen af ​​jern

Jernmangel

Betydningen af ​​vitamin B-12

Vitamin B-12 mangel

Kosttilskud og tilskud