Liste over de rigtige grøntsager til diabetes

Grøntsager tilføjer lyse farver, smag og teksturer til din kost. De er rige på vitaminer, mineraler, vand, kostfiber, phytochemicals og antioxidanter og bidrager til en sund kost. Grøntsager er generelt lavt i kalorier og kulhydrater, hvilket gør dem til en god mulighed for diabetikere. Grøntsager falder i to grupper: stivelsesholdige og ikke-stivelsesholdige. Stivelsesholdige grøntsager er højere i kulhydrater og øger blodglukoseniveauerne lettere. Ikke-stivelsesholdige grøntsager er det bedste valg til en diabetisk måltidsplan.

Rich i calcium, vitamin A, B, C og K, magnesium, jern, protein, kalium og kostfiber, mørke bladgrønne er perfekte til diabetisk kost. Bladgrøntsager omfatter spinat, kale, broccoli, asparges, spire, arugula, sennep eller collardgrønt, romaine salat og chard. Hver af disse grøntsager indeholder ca. 5 g kulhydrater pr. Portion, med en servering svarende til 1 kop rå eller en ½ kop kogte grøntsager. Spise en blandet grøn salat før eller med dit måltid er en god måde at indarbejde grønne grøntsager i din diabetiske måltidsplan.

Tomater indeholder lycopen, en potent antioxidant, der er kendt for at hjælpe med at bekæmpe sygdom. Tomater er også rige på kalium, fosfor, calcium, vitamin A, C og K, folat og kostfiber. En ½ kop servering af tomater svarer til 4 g kulhydrater. Spis dem rå, pureed, stuvet, juiced eller i en sovs, alle tomatbaserede produkter har lav kulhydrater. Når du køber tomatbaserede produkter, skal du sørge for at vælge “ingen sukker tilsat” eller “lav natrium” sorter.

Bell peppers er tilgængelige i en regnbue af farver, herunder gul, rød, orange, grøn og lilla. Indeholder kun 3 g kulhydrater pr. ½ kops servering, peberfrugter er søde, saftige og briste med smag. Bell peppers er fyldt med vitamin A og C, kalium, fosfor, calcium og kostfiber. Tilsæt dem til en rystelse, smag din yndlings mad sammen med dem, grill for en farverig sideskål eller simpelthen smør på skarpe paprika til en lav-carb snack.

Calciferous grøntsager indeholder svovlforbindelser, der gør dem skarpe og bittere. Svovlforbindelser giver potentielle kræftfremkaldende virkninger i kroppen. Calciferous grøntsager omfatter rød eller grønkål, bok choy, broccoli, blomkål, artiskok og spire. Calciferous grøntsager giver 5 g kulhydrater per portion og er rige kilder til C-vitamin og K, jern, kalium, folat, calcium, kostfiber og phytochemicals. Spis dem rå eller let dampet.

Selvom de ikke er farvestrålende, er medlemmerne af allium-familien skarp og smagfuld. Hvidløg, løg, porrer, bøfler, løg og løglinger er alliumgrøntsager kendt for deres antibakterielle egenskaber. Indeholder kun 5 g kulhydrater pr. Portion, disse grøntsager reducerer inflammation, øger immuniteten og bekæmper sygdom. Alliumgrøntsager bruges bedst til at tilsætte smag til andre fødevarer, når de laves.

Rig på antioxidant beta-caroten, vitamin A, B, C og K, magnesium, folat og kostfiber, gulerødder er lyse i farve og giver en sød smag. Gulerødder er et godt valg, hvis du har diabetes, da deres karotenoid- og vitamin A-indhold hjælper med at beskytte dine øjne mod diabetisk retinopati eller beskadigelse af blodkarrene i øjet mod langvarig diabetes. Gulerødder er en god lav carb, crunchy snack.

Dark Leafy Greens

Tomat

Peberfrugter

Calciferous Grøntsager

Allium

gulerødder

Squash indeholder vitamin A, B og C, jern, calcium, kostfiber, kalium og magnesium. Mens nogle sorter af vinter squash tendens til at være højere i kulhydrater, indeholder sommer squash og courgette kun 5 g kulhydrater pr. Portion. Tilsæt farve til din omrøring frit, damp eller grill til en low-carb sideskål.

Squash