Liste over frugter og grøntsager, der øger energi

Når det kommer til at få det middags energi boost, energi barer og drikkevarer er ikke altid ideel. Energistænger er ofte lidt mere end en kilde til kalorier, og energidrikke fulde af koffein kan forårsage uønskede bivirkninger som irritation, angst og træthed i træthed. I mange tilfælde kan snacking på frugt og grøntsager mellem måltider give dig den ekstra energi boost du har brug for indtil dit næste måltid.

bananer

Sammenlignet med mange fødevarer er bananer relativt lave i kalorier, men de er rige på antioxidanter og sunde kulhydrater, der nedbryder blodsukkeret til brændstof. Bananer tilfældigvis er lav i fiber og er let fordøjelige, hvilket betyder, at deres sukker kommer ind i din krop hurtigt for en hurtig energiforøgelse. Fordi bananer har tendens til at bryde ned hurtigt af sig selv, kan deres energiforbrug mindske hurtigere, hvis du ikke inkluderer dem med et protein eller sundt fedt. Dyp din banan i jordnøddesmør for et velafrundet, udvidet energistyrke.

Spinat

Ikke at få nok jern fra fødevarer kan forårsage en tilstand, der hedder anæmi, hvilket betyder, at dit kropsvæv ikke får så meget ilt som de skulle få. Slutresultatet: Konstant træthed. Spinat er en rig kilde til jern, der indeholder ca. 3,2 g jern, når en halv kop koges og drænes, ifølge Office of Dietary Supplements. Dette udgør ca. 20 procent af dine daglige jernbehov. Du kan nemt opfylde dine jernbehov, hvis du har 1 kop kogt spinat om dagen og tilsæt i andre jernrige fødevarer som østers, muslinger, linser og græskarfrø.

Citrusfrugter

Citrusfrugter som appelsiner og grapefrugter er rige på C-vitamin, som giver din krop nogle store fordele, når det kommer til energi. For det første spiller vitamin C en rolle i at hjælpe din krop til at danne aminosyrer, som er forstadier til kemikalier, der regulerer dine energiniveauer. Et af de første store tegn på mangel på vitamin C er træthed, ifølge Merck Manuals. Også, herunder en vitamin C-rig frugt med din spinat eller anden jernrig mad vil forbedre din krops evne til at absorbere jern, ifølge Health Services ved Columbia University. For eksempel kan du spise en varm spinat salat toppet med solsikkefrø og friske kiler af appelsiner for at få en fuld jern boost ud af dit måltid. Andre kilder til C-vitamin omfatter kiwi, jordbær og paprika.

Søde kartofler

Komplekse kulhydrater består af langsukkermolekyler, der generelt nedbryder langsomt i din krop, ifølge Franklin Institute. Stivelsesholdige grøntsager som søde kartofler betragtes som komplekse kulhydrater, og de giver ikke kun langvarig energi, men hjælper også med at holde dig energisk og reducere følelser af sult mellem måltiderne. Det er også tilfældet med andre vigtige energimæringsstoffer, såsom vitamin C. Hvis du planlægger at lægge en lang træning, bage en sød kartoffel og pålægge den med nogle ikke-sukker-tilsatte æbleauce, er en sød måde at Opbygge energibutikker.