Maksimal daglig dosis af vitamin d

Den anbefalede daglige dosis af D-vitamin anbefales, er et varmt emne blandt læger og forskere, hvor mange giver forskellige anbefalinger. D-vitamin er et næringsstof, som kroppen kan lave alene ved sollyseksponering, men det generelle tryk for solcreme og begrænsende solens eksponering har skabt behovet for D-vitamintilskud. Spørgsmålet bliver så meget, hvor meget D-vitamin du virkelig har brug for, hvor meget kan du tage, og hvilke faktorer kan øge risikoen ved en højere dosis?

For personer med et D-vitaminiveau på mellem 30 nanogram per ml, eller ng / ml og 80 ng / ml, hævede Fødevare- og Ernæringsstyrelsen de anbefalede niveauer i 2010 til 600 IE for børn og voksne i alderen 1 til 70 Og 800 IE for dem over 70 år. Imidlertid mener forsker Sreeram Ramagopalan, at folk skal modtage så meget som 2.000 IE dagligt for at opretholde optimale D-niveauer. Fødevare- og Ernæringsrådet har sat en sikker øvre grænse til 4.000 IE dagligt og anbefaler ikke at tage mere end den dosis. Hvis du er i solen i mindst 20 minutter tre gange om ugen i sommermånederne, vil du medbringe nok D-vitamin til ikke at kræve tilskud i den periode.

Mens solen giver din bedste dosis af naturligt D-vitamin, får mange mennesker ikke tilstrækkeligt sollys til at påvirke deres D-vitaminindhold overhovedet. Den nylige presse for solcreme og solens unddragelse på grund af hudkræft har efterladt mange mennesker ikke bruger nogen tid udenfor ubeskyttet, og solcreme blokkerer kroppens evne til at skabe D-vitamin. De med mørkere hudpigmentering risikerer heller ikke at modtage nok D-vitamin fra solen, fordi pigmenterne begrænser kroppens evne til at skabe D-vitamin og ville kræve, at en person bruger så meget som seks gange længere i solen for at modtage nok D-vitamin. De, der bor i nordlige breddegrader, er også i fare på grund af Mangel på tilstrækkeligt sollys i løbet af det meste af året. Disse faktorer skal tages i betragtning ved bestemmelse af en anbefalet dosis og kan kræve, at dit doseringsniveau hæves.

Fedme er blevet et stort problem i USA, og mange hævder, at dette måske skyldes stigningen i vitamin D-mangel. Fordi D-vitamin er fedtopløseligt, bliver det fanget inden for fedmeforhandlere af fedme, og kroppen kan ikke få adgang til det, når det er nødvendigt. Ifølge en løbende undersøgelse af fedme og D-vitamin siger Hadley Wood Healthcare, at de foreløbige resultater viser, at lægerne skal se på patientens kropsmasseindeks eller BMI ved fastsættelse af en anbefalet dosis for D-vitamin-tilskud, som det måtte have brug for At blive øget.

For en person, der har vitamin D-mangel eller et blodniveau på mindre end 30 ng / ml, er doserings- og behandlingsplanen meget forskellig og kræver høje mængder af D-vitamin. Standardbehandlingen er 50.000 IE vitamin D2 ugentligt i otte uger. På dette tidspunkt vil en patients blodniveau blive genoptaget, og hvis den stadig ligger under 30 ng / ml, gentages behandlingen på otte uger. Hvis det er inden for det optimale område, modtager patienten 50.000 IE af D2 en gang hver anden til fire uger. Nogle læger behandler lidt anderledes ved at give en 600.000 IE injektion en gang om måneden, indtil blodniveauet når det optimale område.

Sunde individer

Solbelysning

Fedme

Mangel