Tager for meget vitamin e dårligt for dig?

E-vitamin er et væsentligt næringsstof, der giver en vis beskyttelse mod dine celler, så de er mindre udsatte for skade, der kan forstyrre et godt helbred. University of Maryland Medical Center bemærker, at E-vitamin måske hjælper med at beskytte dig mod hjertesygdomme og kræft. Du tror måske, at mere er bedre, men det er ikke tilfældet med E-vitamin. Spørg altid din læge, før du tager vitamin E-tilskud.

Fedtopløselige fakta

E-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder, at din krop gemmer overskydende mængder frem for at udskille dem i din urin, som vandopløselige vitaminer som vitamin C. Hvis du regelmæssigt indtager mere E-vitamin end din kropsbehov og vil bruge , Det vil begynde at opbygge, hvilket potentielt kan forårsage sundhedsmæssige problemer. Dette synes kun at være et problem, dog med vitamin E kosttilskud, ifølge National Institutes of Health. Forbruget af overskydende mængder E-vitamin fra mad ser ikke ud til at udgøre en fare, muligvis fordi de fleste ikke bruger fødevarer, der er rige på vitamin E i overskud.

Hvor meget er nok, og hvor finder man det

Friske voksne bør sigte på at inkludere 15 mg eller 22,4 internationale enheder af E-vitamin i deres daglige kostvaner. Spise en sund og velafbalanceret kost er normalt alt, hvad der kræves for at forbruge tilstrækkelige mængder af vitamin E. Den bedste kilde til E-vitamin er hvedekim eller hvedekimolie. Lever og æg er yderligere kilder til E-vitamin, ligesom grønne grøntsager, solsikkefrø, nødder, vegetabilske olier, søde kartofler, avocado, asparges, yams, tomater, kiwifrugter og mango. Hvis du er bekymret for, at du ikke spiser nok E-vitamin, skal du altid tale med din læge, inden du tager et tilskud.

Farer ved for meget

Regelmæssigt overdrive det med E-vitamin, i tillægsform, kan medføre visse sundhedsmæssige problemer. Ifølge NIH kan overskydende mængder af E-vitamin forårsage blødning og hæmoragisk slagtilfælde. Linus Pauling Institute bemærker, at dette skyldes, at for meget E-vitamin kan forårsage blod-koaguleringsmangler. En analyse af 19 forskellige undersøgelser vedrørende høje mængder vitamin E-tilskud viste, at voksne, der regelmæssigt tog 400 internationale enheder eller mere om dagen, var 6 procent mere tilbøjelige til at dø af en hvilken som helst årsag sammenlignet med dem, der ikke spiser for meget E-vitamin, ifølge Til Linus Pauling Institute. En artikel fra 2012 i “US News and World Report” bemærker, at for meget E-vitamin, i tillægsform, kan øge risikoen for prostatakræft hos mænd.

Sikker øvre grænse

NIH bemærker, at opbevaring inden for tolerable øvre grænser for E-vitamin kan reducere risikoen for negative bivirkninger ved at indtage for meget. Tag ikke noget vitamin E-tilskud uden først at diskutere det med din læge. Din læge vil kunne anbefale en passende mængde vitamin E-tillæg, hvis du har brug for det, baseret på din helbredshistorie. Den tolerable øvre grænse for vitamin E til voksne er 1.000 milligram eller 1.500 internationale enheder pr. Dag, men din læge vil afgøre, hvad en sikker øvre grænse er for dig.